"Georga lentīte" Latvijā būs: kā saņemt Uzvaras simbolu

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasПресс-конференция, посвященная началу акции "Георгиевская ленточка"
Пресс-конференция, посвященная началу акции Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas varasiestādes nav īpaši labvēlīgi noskaņotas pret Uzvaras simbolu – Georga lentīti, tomēr arī šogad to būs iespējams saņemt. Krievijas sabiedriskās kustības "Uzvaras brīvprātīgie" vadītāja pastāstīja, kā to izdarīt.
RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. "Aktīvisti izdalīs Georga lentītes ne tikai Krievijā, bet arī ārvalstīs. Tas kļuvis iespējams, jo pērn mums parādījās "Uzvaras brīvprātīgo" pārstāvniecības citās valstīs. 29 mūsu starptautiskās komandas pievienojas akcijai "Georga lentīte" citās valstīs: Ēģiptē, Palestīnā, Beļģijā, Polijā, Kirgīzijā, Libānā, Kazahstānā, Peru. Svarīgi ir tas, ka mūsu aktīvisti izdalīs lentītes pat valstīs, kuru varasiestādes nav īpaši labvēlīgi noskaņotas pret Uzvaras simbolu, piemēram, Latvijā," Krievijas sabiedriskās kustības "Uzvaras brīvprātīgie" vadītāja Olga Ameļčenkova pastāstīja konferencē, kas bija veltīta akcijas "Georga lentīte" sākumam Krievijā.
Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija, 1920, 08.10.2020
Ņirgāšanās par kara varoņiem: Sluckis par Latvijas plāniem aizliegt Georga lentīti
Viņa norādīja: lai saņemtu lentīti Latvijā, ir jāuzraksta "Uzvaras brīvprātīgo" sabiedrībai sociālajā tīklā Facebook, un brīvprātīgie piegādās Uzvaras simbolu.
2020. gada septembrī Saeima pirmajā lasījumā apstiprināja likuma grozījumus, kas aizliedz Georga lentītes lietojumu publisku pasākumu gaitā – gan izklaides un svētku pasākumos, gan sapulcēs, gājienos un piketos. Grozījumus izstrādājuši Nacionālās apvienības deputāti.
Iepriekš Saeima apstiprināja grozījumus likumā par publiskajiem pasākumiem, kas aizliedz bijušās PSRS, tās republiku un nacistiskās Vācijas bruņoto spēku, kā arī likumsargu formas tērpu un apģērba elementu lietošanu.
Ziņu lente
0