ASV stāsta par "bruņotiem līdz zobiem" Krievijas karavīriem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālisti stāsta lasītājiem, kā Maskava modernizē kodolspēkus, izstrādā jaunas raķetes, zemūdenes un lidmašīnas, kā arī izgudro jaunus lādiņu piegādes veidus, ieskaitot hiperskaņas raķetes.
RĪGA, 27. aprīlis — Sputnik. Krievija modernizē kodolieročus, un tās karavīri ir "bruņoti līdz zobiem", klāsta amerikāņu portāls 19FortyFive, pastāstīja RIA Novosti.
Pērn ASV tika publicēta atskaite par kodolieroču stāvokli Krievijā. Tajā bija iekļautas lielā darbības rādiusa stratēģiskās sistēmas: starpkontinentālās ballistiskās raķetes, zemūdeņu ballistiskās raķetes un smagie bumbvedēji. Sarakstā iekļautas arī vidēja un maza darbības rādiusa kodolieroču nogādes sistēmas.
Пуск баллистической ракеты «Синева» с борта РПКСН «Верхотурье» - Sputnik Latvija, 1920, 13.12.2020
Viedoklis
Gada mācības: kā darbojas Krievijas Stratēģisko kodolspēku raķetes
Raksta autori stāsta, ka Maskava turpina modernizēt kodolspēkus, izstrādā jaunas raķetes, zemūdenes un lidmašīnas, kā arī izgudro jaunus lādiņu piegādes veidus, ieskaitot hiperskaņas raķetes.
"Neskatoties uz to, ka Krievijas kodolieroču skaits pēc aukstā kara krasi samazinājās, Maskavai vēl aizvien ir rezervē tūkstošiem lādiņu, no kuriem pusotrs tūkstotis atrodas uz raķetēm un bumbvedējiem, kas spēj sasniegt ASV teritoriju," stāstīja žurnālisti.
Materiālā pieminēts arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojums, ko viņš iekļāva vēstījuma Federālajai sapulcei. Krievijas valsts vadītājs cita starpā informēja, ka līdz 2021. gada nogalei mūsdienīgā bruņojuma apjoms valsts kodoltriādē pārsniegs 88%, līdz 2024. gadam mūsdienu bruņojuma un tehnikas daļa bruņotajos spēkos sasniegs gandrīz 76%.
Ziņu lente
0