Uzlauzta Baltkrievijas AES vietne

© Dennis Skley / Sind Ihre Daten sicher?Кибербезопасность
Кибербезопасность - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētdien elektrostacijas oficiālajā vietnē parādījās provokatīvs paziņojums, kurā teikts – to publicējuši "ieinteresēti" AES darbinieki.
RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. Baltkrievijas AES vietne izrādījusies uzlauzta. Patlaban speciālisti cenšas noskaidrot, kas iesaistīts uzbrukumā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Baltkrievijas Enerģētikas ministrijas preses dienestu.
Svētdien elektrostacijas oficiālajā vietnē parādījās provokatīvs paziņojums, kurā teikts – to publicējuši "ieinteresēti" AES darbinieki.
Журналист Юрий Светов - Sputnik Latvija, 1920, 22.04.2021
Eksperts: balagāns Čehijā un Baltijā AES dēļ vajadzīgs uzbrukumam "Rosatom"
"Paziņojumā iekļautā informacija ir melīga. Patlaban vietne tiek atjaunota, zināmu laiku tā nebūs pieejama," liecina informācija resora Telegram kanālā.
BelAES ir lielākais Krievijas un Baltkrievijas ekonomiskais projekts. Ģenerāluzņēmējs ir "Atomstroieksport" (Krievijas koncerna "Rosatom" struktūra). BelAES vajadzībām tika izraudzīts Krievijā izstrādāts stacijas projekts ar 3+ paaudzes reaktoru iekārtām VVER-1200, kas atbilst augstākajām starptautiskajām drošības prasībām.
Baltkrievijas atomenerģētikas uzraudzības iestāde "Gosatomnadzor" iepriekš vēstīja, ka jautājumu par BelAES pirmā energobloka ekspluatācijas licenci plānots izskatīt maijā, otrā energobloka ekspluatācijas sākums ieplānots 2022. gadā.
Ziņu lente
0