Atslābinājušies un pārkāpj: Valsts policija sūdzas par Latvijas iedzīvotājiem

© Sputnik / Sergey MelkonovРижское региональное управление Государственной полиции
Рижское региональное  управление Государственной полиции - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc pandēmijas ierobežojumu nelielas mīkstināšanas Latvijas iedzīvotāji sāka arvien biežāk pārkāpt arī vēl spēkā esošos ierobežojumus, taču Valsts policija lūdz neatslābināties.
RĪGA, 25. aprīlis - Sputnik. Valsts policijas priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis uzskata, ka cilvēki daudz plašāk interpretējuši nelielu ierobežojumu mīkstināšanu valstī, raksta Tvnet.lv.
Atgādinām, ka ārkārtējās situācijas režīmu Latvijas valdība mīkstinājusi 7. aprīlī. Tomēr Krapsis ir pārliecināts, ka daļa sabiedrības valdības lēmumu uztvērusi kā signālu plašākai mobilitātei.
"Nav noslēpums, ka patlaban iedzīvotāju mobilitāte palielinās. To novērojusi arī policija savā darbā, kontrolējot Covid-19 ierobežojumu ievērošanu," norāda Valsts policijas pārstāvis.
Латвийская карта вакцинации от COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2021
Kāpēc, ja tik un tā var saslimt, izskaidro epidemiologs
Pēc viņa vārdiem, līdzīga situācija ir vērojama arī citās pasaules valstīs, jo cilvēki ir noilgojušies pēc socializēšanās un noguruši no ierobežojumiem. Viens no biežākajiem pārkāpumiem, ko pamanījusi policija, ir tāda, ka personas pulcējas lielākos bariņos.
Krapsis uzsvēra, ka policija nerīko speciālus reidus privātpersonām piederošajās iekštelpās, taču nav zaudējusi modrību. Policijas mērķis ir brīdināt pārkāpējus, nevis sodīt viņus, bet tomēr nereti tiek sākti administratīvā pārkāpuma procesi, ja personas klaji neievēro noteiktos ierobežojumus.
Tiek ziņots, ka kopš Latvijā atcelta ārkārtējā situācija valstī kopumā sākti 1442 administratīvā pārkāpuma procesi, 540 no tiem par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumiem, vēl 479 ir administratīvā pārkāpuma procesi par covidpass.lv neaizpildīšanu.
Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja par aptauju Latvijas iedzīvotāju vidū, saskaņā ar kuru 93% Latvijas iedzīvotāju valkā maskas un ievēro distanci tirdzniecības vietās.
Ziņu lente
0