RF atzinusi ziņu vietni "Meduza"* par ārvalstu aģentu

© Sputnik / Sergey MelkonovЭкскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией
Экскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией - Sputnik Latvija, 1920, 24.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Meduza"* paziņoja, ka apstrīdēs Krievijas Tieslietu ministrijas lēmumu, saskaņā ar kuru medijs tika atzīts par ārvalstu aģentu.
RĪGA, 24. aprīlis - Sputnik. Latvijas galvaspilsētā bāzētais izdevums "Meduza"* iekļauts masu mediju - ārvalstu aģentu sarakstā, informē Krievijas Tieslietu ministrija.
"Ārvalstu masu informācijas līdzekļu reģistrā, kas veic ārvalsts aģenta funkcijas, ir iekļauta Latvijas Republikā reģistrēta juridiskā persona, SIA "Medusa Project"* (reģistrācijas numurs 40103797863, reģistrācijas datums 10.06.2014)," teikts iestādes mājaslapā.
Patlaban ārvalstu masu informācijas līdzekļu sarakstā, kas veic ārvalsts aģenta funkcijas, iekļauti 19 mediji. Krievijas resors precizē, ka SIA "Medusa Project"* ir ierakstīts reģistrā, saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu.
Russia Today. Foto no arhīva - Sputnik Latvija, 1920, 11.12.2016
Bijušais ASV vēstnieks Krievijā ierosinājis pasludināt Sputnik un RT par ārvalstu aģentiem
Kā paziņoja RIA Novosti ziņu vietnes ģenerāldirektore Gaļina Timčenko, "Meduza"* apstrīdēs šo lēmumu tiesā, jo šīs statuss ir diskriminējošs un, kā teikts "Meduza"* izplatītajā paziņojumā, "apgrūtinās mums Krievijā veikt savu darbu un nopelnīt iztiku".
Saskaņā ar federālo likumu "Par masu informācijas līdzekļiem", ārvalstu aģentu izdevumu materiāli jāizplata Krievijas teritorijā ar attiecīgu marķējumu. Šīs normas mērķis ir informēt lasītājus Krievijas Federācijā, ka šādi izdevumi atbalsta citu valstu intereses.
Par marķēšanas prasību neievērošanu paredzēts naudas sods: fiziskajām personām no diviem līdz divarpus tūkstošiem rubļu, amatpersonām no četriem līdz pieciem tūkstošiem rubļu. Juridiskajām personām par šādu pārkāpumu būs jāsamaksā no 40 līdz 50 tūkstošiem rubļu.
Ziņu lente
0