"DPD" un "Omniva" klientus apkrāpj trīs reizes dienā

CC0 / picjumbo / VIKTOR HANACEK / Банковская карта
Банковская карта - Sputnik Latvija, 1920, 24.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No janvāra līdz aprīlim vairāki cilvēki ik dienas kļūst par "pasta krāpnieku" upuriem, vēsta Valsts policija.
RĪGA, 24. aprīlis — Sputnik. Valsts policija ik dienas saņem informāciju par krāpniekiem, kuri cenšas izvilināt bankas karšu datus. Visbiežāk viņi krāpjas, izliekoties par piegādes dienestu – kompāniju "DPD Latvija" un "Omniva Latvija" darbiniekiem.
Laika posmā no 1. janvāra līdz 11. aprīlim Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde reģistrējusi 279 gadījumus, kuros krāpnieki izmantoja minēto piegādes kompāniju kogotipus. Tātad par "pasta krāpnieku" upuriem vidēji kļūst aptuveni trīs cilvēki dienā. No iedzīvotāju kontiem kopumā izkrāpti vairāk nekā 23 tūkstoši 800 eiro.
Piemēram, 11. aprīlī tāds "darbinieks", stādījies priekšā kā "Omniva Latvija" pārstāvis, no cietušā konta nozaga 3 tūkstošus eiro. 14. aprīlī no krāpniekiem, kuri stādījās priekšā kā bankas darbinieki, cietušas divas Ludzas iedzīvotājas – viņas krāpniekiem pa tālruni nosauca gan karšu numurus, gan PIN kodus, gan personas datus. Viņām nozagti vairāk nekā 3000 eiro.
Krāpnieki publicē portālos ss.lv sludinājumus par kaut kādu preču pārdošanu, sāk saraksti ar potenciālajiem pircējiem, vienojas par darījumu un preces piegādi ar kurjera starpniecību.
Доставщики еды на велосипедах ожидают готовности заказа - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2021
Viltus kurjeri: restorāns stāsta par jaunu krāpšanās metodi
Sarakstes ietvaros potenciālie upuri saņem saiti uz viltotu tīmekļa vietni, kas vizuāli atgādina "DPD Latvija" vai "Omniva Latvija" vietnes. Tur klientam piedāvā ievadīt savas maksājumu kartes datus, lai norēķinātos par preci un tās piegādi. Tā krāpnieki cenšas saņemt piekļuvi maksājumu kartes datiem un upura finansēm. Tāpat krāpnieki lūdz privātpersonām norādīt sava konta bilanci.
Lai nodrošinātos pret krāpniekiem, Valsts policija lūdz iedzīvotājus nenosaukt ne personas datus, ne maksājumu kartes datus nepiederošām personām, pārliecināties pat interneta vietnes autentiskumu, kurā paredzēts veikt maksājumu.
Ziņu lente
0