Lielbritānija sūta eskadras kuģi un pretzemūdeņu fregati uz Melno jūru

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasЭсминец ВМС Великобритании "Йорк"
Эсминец ВМС Великобритании Йорк - Sputnik Latvija, 1920, 21.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plānots, ka Lielbritānijas Jūras kara spēku kuģus atbalstīs iznīcinātāji F-35B Lightning un pretzemūdeņu helikopteri Merlin no aviācijas bāzes kuģa "Queen Elizabeth" Vidusjūrā.
RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Lielbritānija nosūtīs uz Melno jūru divus kara kuģus, vēsta "Gazeta.ru", atsaucoties uz "The Sunday Times".
Akvatorijā ieradīsies pretgaisa aizsardzības eskadras kuģis un pretzemūdeņu fregate. Kuģi atrodas Vidusjūrā dislocētās aviācijas bāzes grupas pakļautībā.
Военнослужащие США на церемонии открытия совместных военных учений Украины и стран НАТО Rapid Trident-202 - Sputnik Latvija, 1920, 18.04.2021
Viedoklis
"NATO roku darbs": kas sācies pie Krievijas robežām
Plānots, ka Lielbritānijas Jūras kara spēku kuģiem jebkurā brīdī varēs atbalstīt iznīcinātāji F-35B Lightning un pretzemūdeņu helikopteri Merlin no aviācijas bāzes kuģa "Queen Elizabeth".
Iepriekš vēstīts, ka NATO aicina Krieviju nodrošināt navigācijas brīvību Melnajā jūrā.
Krievijas senators Aleksejs Puškovs komentēja Lielbritānijas lēmumu nosūtīt karakuģus uz Melno jūru, apliecinot "solidaritāti" ar Ukrainu, vēsta RIA Novosti.
Politiķis atgādināja savā Telegram kanālā, ka aptaujā, ko organizēja britu izdevums Daily Express, 73% no gandrīz pieciem tūkstošiem aptaujāto lasītāju iebilda pret jebkādiem Londonas soļiem pret Maskavu.
"Lielākā daļa britu atceras, ka agrākā militārā iejaukšanās valstij maksāja lielu skaitu dzīvību un daudz naudas. Tāpēc Džonsonam labāk vajadzētu ietaupīt līdzekļus, ko prasīs divu karakuģu sūtīšana uz Melno jūru, "Ukrainas atbalstam"," uzrakstīja senators. Viņš konstatēja, ka tā ir bezcerīga lieta, jo divi kuģi neko neizšķirs.
"Bez šīs britu postimpērisko kompleksu liekās demonstrācijas itin labi var iztikt," secināja Puškovs.
Эсминец США Donald Cook - Sputnik Latvija, 1920, 16.04.2021
Viedoklis
Britu Typhoon Rumānijā palīdzēs ASV kuģiem viļņot Melno jūru
Iepriekš ASV plānoja nosūtīt uz Melno jūru divus kuģus - "Roosevelt" un "Donald Cook". Tiek vajadzēja uzturēties akvatorijā no 14.-15. aprīļa līdz 4.-5. maijam. Pentagona oficiālais pārstāvis Džons Kirbijs paziņoja, ka amerikāņu karakuģu operācijas Melnajā jūrā ir "ikdienišķas", ASV koordinē šīs darbības ar Turcijas valdību Montrē konvencijas ietvaros. Vēlāk valsts atsauca pieteikumu Turcijai par kuģu izbraukšanu caur Bosfora šaurumu. Valda uzskats, ka ASV prezidents Džo Baidens to izdarījis, lai nepieļautu eskalāciju ar Krieviju – izdevums Politico informēja, ka šo lēmumu Pentagons pieņēmism jo noraizējies par spriedzi starp Krieviju un Ukrainu.
Pēdējā laikā rietumvalstis pauž bažas sakarā ar to, ka no Krievijas puses Ukrainā it kā pastiprinās "agresīvās darbības". Vašingtona ziņoja par "Krievijas agresijas" eskalāciju un bruņoto spēku pārdislokāciju uz Krimu un Ukrainas austrumu robežu virzienā.
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievija pārvieto bruņotos spēkus savā teritorijā un pēc saviem ieskatiem. Viņš konstatēja, ka tas nevienu neapdraud un nevienam par to nevajadzētu raizēties.
Ziņu lente
0