Izskaidrot tiem, kuri nesaprot: Latvijā norisināsies ātruma kontroles nedēļa

CC0 / pxhere / Панель приборов в автомобиле
Панель приборов в автомобиле - Sputnik Latvija, 1920, 19.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policisti uz nedēļu ņems pastiprinātu kontroli pār ātrā režīma ievērošanu uz Latvijas ceļiem.
RĪGA, 19. aprīlis - Sputnik. Akcijas "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa" ietvaros Latvijas policisti pievērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma ievērošanai un vērsīs satiksmes dalībnieku uzmanību uz to, cik svarīgi ir ievērot braukšanas ātrumu.
No 19. līdz 25. aprīlim uz Latvijas ceļiem tiks pastiprināta automašīnu braukšanas ātruma kontrole. Tapāt šīs nedēļas laikā tiks organizēts 24 stundu ātruma kontroles maratons.
Šī akcija jau vairākus gadus notiek Eiropas Savienībā sadarbībā ar ROADPOL (Eiropas Ceļu policijas tīkls).
Latvijas Valsts policijā uzsver, ka ne visi autovadītāji valstī pagaidām apzinās, cik bīstams ir ātrums. Tāpēc akcijas "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa" mērķis ir likt katram autovadītājam aizdomāties, vai tās pāris minūtes, kuras tiks iegūtas, pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, attaisno radīto risku savai un apkārtējo ceļu satiksmes dalībnieku drošībai.
Дорожно-транспортное происшествие - Sputnik Latvija, 1920, 20.01.2021
Sarežģīts krustojums, retākā mašīna un roku veiklība: krāpnieki Rīgas ielās
Turklāt policisti norāda, ka ikdienā kontrolē ātruma ierobežojumu ievērošanu uz ceļiem. 2020. gadā Latvijā tika konstatēti 78 046 ātruma pārkāpumi.
Ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) rezultātā Latvijā 2020. gadā gāja bojā 141 cilvēks.
Tiesa tiek uzskatīts, ka visbiežākie avāriju iemesli Latvijā ir vadītāja nogurums vai transportlīdzekļa vadīšana alkohola apreibumā. Latvijas Iekšlietu ministrijā apsver jaunu pieeju piedzērušo vadītāju sodīšanai: par braukšanu dzērumā var noteikt kriminālatbildību.
Ziņu lente
0