Video

Krievijas atbilde uz ASV sankcijām ir neatvairāma: Maskava brīdināja

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtonas naidīgie soļi nenes labumu Krievijas un ASV tautām – Balto namu gaida atmaksa par divpusējo attiecību degradāciju.
Vašingtonas agresīvā izturēšanās saskarsies ar apņēmīgu pretsparu, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, atbildot uz ziņām par kārtējo pret Krieviju vērsto sankciju paketi no ASV puses.
"Vašingtonai ir jāaptver, ka par divpusējo attiecību degradāciju nāksies maksāt. Atbildība par notiekošo pilnībā gulstas uz ASV pleciem," uzsvēra Krievijas diplomāte.
Zaharova atgādināja, ka Krievija ne vienu vien reizi brīdinājusi Ameriku par tās naidīgo soļu sekām un norādījusi, ka tie nenes labumu abu valstu tautām.
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija, 1920, 16.04.2021
Politika
ASV ieviesušas jaunas sankcijas pret Krieviju
ASV Finanšu ministrija bez jebkāda pamata apsūdzēja Krieviju par "ļaunprātīgām darbībām kibertelpā" un "iejaukšanos vēlēšanās". Jaunajā sankciju sarakstā iekļautas 32 fiziskas un juridiskas personas no Krievijas. Piedevām Vašingtona ziņoja, ka tiek izraidīti desmit Krievijas diplomāti. ASV vēstnieks Maskavā tika uzaicināts ierasties Krievijas ĀM, un Zaharova apsolīja viņam smagu sarunu.
Iepriekš ASV prezidents Džo Baidens tālruņa sarunā ar Krievijas valsts vadītāju Vladimiru Putinu ierosināja personīgu tikšanos un pauda interesi par divpusējo attiecību normalizāciju. Zaharova uzsvēra, ka Baltā nama administrācijas darbības liecina par pretējo.
Ziņu lente
0