KF aizsardzības ministrs ziņo par ASV un NATO spēku savilkšanu pie Krievijas robežām

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasЭсминец ВМС США Carney в морском порту Одессы
Эсминец ВМС США Carney в морском порту Одессы - Sputnik Latvija, 1920, 16.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka līdzās Krievijas teritorijai būs dislocēti 40 tūkstoši karavīru un 15 tūkstoši bruņojuma un militārās tehnikas vienību, ieskaitot stratēģisko aviāciju.
RĪGA, 16. aprīlisSputnik. ASV un NATO pārvieto bruņotos spēkus no Ziemeļamerikas uz rajoniem Krievijas robežu tuvumā, informēja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, vēsta RIA Novosti.
"Galvenie spēki koncentrējas Melnās jūras un Baltijas reģionos," atzīmēja aizsardzības resora vadītājs sapulcē Severomorskā.
Учения Росгвардии в Мурманске - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2021
Viedoklis
"Krievija ir par tālu aizgājusi": ASV informēja par bruņoto spēku pārvietošanu uz Arktiku
Viņš piebilda, ka līdzās Krievijas teritorijai būs dislocēti 40 tūkstoši karavīru un 15 tūkstoši bruņojuma un militārās tehnikas vienību, ieskaitot stratēģisko aviāciju.
Ministrs atgādināja, ka Ziemeļatlantijas alianse ik gadus organizē līdz 40 nepārprotami Krievijai nedraudzīgus manevrus, tuvākajā laikā sāksies plašākie bloka manevri pēdējo 30 gadu laikā "Defender Europe 2021".
Tāpat armijas ģenerālis informēja arī par sarežģīto stāvokli Arktikā.
"Starp pasaules lielvalstīm aug konkurence par piekļuvi Ziemeļu Ledus okeāna resursiem un transporta ceļiem. ASV un to sabiedrotie NATO audzē jūras un sauszemes grupējumus Arktikā, palielina militāro apmācību intensitāti, paplašina un modernizē militāro infrastruktūru," viņš paziņoja.
Vienlaikus, armijas ģenerālis paskaidroja, Krievijas bruņotie spēki pārvietojuši rietumu robežu virzienā divas armijas un trīs gaisa desanta vienības. Tās piedalās mācībās un pavadīs jaunajā dislokācijas vietā vēl divas nedēļas.
Iepriekš Vašingtona nāca klajā ar ziņām par "Krievijas agresijas" eskalāciju Donbasā un ieteica Maskavai pamatot bruņoto spēku pārvietošanos pie Ukrainas robežām un Krimā. Atbildei uz šo ieteikumu KF ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs atgādināja, ka ASV jau saņēmušas visus nepieciešamos komentārus. Diplomāts norādīja, ka ASV tonis ir nepieņemams, un piebilda: Vašingtonai nāksies apmierināties ar jau saņemto informāciju. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Kremlim nav nevienam jāskaidro savu bruņoto spēku pārvietošanās savas valsts teritorijā.
Ziņu lente
0