Politika

Sociologs: Pavļuts ir izcils manipulators

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / Saeimas 11.jūnija attālinātā ārkārtas sēdeМинистр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс
Министр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrs psiholoģiskā līmenī manipulē ar ministru prezidentu, kurš nevēlas iedziļināties situācijā, uzskata sociologs.
RĪGA, 14. aprīlis - Sputnik. Rodas sajūta, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts manipulē ar premjerministru Krišjāni Kariņu un panāk sev izdevīgo lēmumu pieņemšanu, paudis sociologs Aigars Freimanis kanāla RīgaTV 24 raidījumā "Ziņu TOP 5".
Pagājušajā nedēļā Pavļuts pastāstīja par otrās dienesta pārbaudes rezultātiem saistībā ar Covid-19 vakcīnu iepirkumiem. Pēc pārbaudes pabeigšanas Veselības ministrijas valsts sekretārei Dainai Mūrmane-Umbraško tika izteikts rājiens par pārkāpumiem, bet attiecībā pret Valsts zāļu aģentūras direktoru (ZVA) Svenu Henkuzenu tika ierosināta disciplinārlieta, jo pārbaudes gaitā tika konstatēts, ka viņš kļūdaini informējis valdības pārstāvjus par pieejamo vakcīnu apjomu.
Freimanim šī situācija izraisīja aizdomas.
"Šobrīd šī situācija ir dīvaina ar to, ka Veselības ministrija Pavļuta kunga vadībā mēģina kaut ko izmeklēt, un vakar sanāca tāda divbalsība, kas Saeimā tiek dibināta komisija, Pavļuta kungs ķeras sodīt ierēdņus Bet joprojām man ir tā sajūta, ka sistēma ir absolūti necaurspīdīga, tā sistēma ir ļoti korporatīva!" viņš teica.
Pēc viņa domām, Kariņš nevēlas iedziļināties vakcinācijas tēmā, un Pavļuts to izmanto.
"Skatoties valdības sēdes diezgan regulāri tiešraidē, man ir sajūta, ka Pavļuta kungs vienkārši manipulē ar Kariņa kungu, kurš neprot iedziļināties vai negrib iedziļināties. Manipulē psiholoģiskā veidolā. Viņš ir izcils manipulators, kā PR speciālists. Bija situācijas, kad pabeidzot sēdi, Kariņa kungs "uzvārās", un otrajā dienā les redzu virsrakstus, ka viņš pilnībā uzticas Pavļuta darbam," viņš saka.
Вакцина от COVID-19 производства компании Pfizer - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2021
Trīspadsmit ledusskapji: Latvija varēs uzglabāt divus miljonus vakcīnas devu
Kā spilgtu manipulācijas piemēru Freimanis nosaucis līdzekļu piešķiršanu Vakcinācijas biroja darbam laikā, kad valstī nebija vakcīnu.
Lai gan vēl 15. martā Pavļuts ziņoja par vakcinācijas biroja reorganizāciju un to iekļaušanu Nacionālajā veselības dienestā, birojs joprojām ir Veselības ministrijas pakļautībā, un tā darbinieki turpina saņemt augstākas algas, nekā tas pieņemts valsts pārvaldē.
Pagājušajā nedēļā Latvijā tika plānots vakcinēt aptuveni 8 000 cilvēku dienā, bet patiesībā ikdienu tika izmantotas aptuveni 3 800 vakcīnas devu.
Ziņu lente
0