Tikai katrs piektais pedagogs izteicis vēlmi vakcinēties

© REUTERS / CLODAGH KILCOYNEВакцина от COVID-19 производства компании AstraZeneca
Вакцина от COVID-19 производства компании AstraZeneca - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā puse izglītības iestāžu darbinieku nav gatavi vakcinēties pret Covid-19, tikai katrs piektais pieteicies vakcinācijai.
RĪGA, 13. aprīlis - Sputnik. Vakar Latvijā sācies vakcinācija pret Covid-19 pedagogiem, kuri atrodas ciešā kontaktā ar bērniem, ziņo Lsm.lv.
Latvija kopā ar visu Eiropu sākusi vakcinēt prioritārās riska grupas (tie ir mediķi un citi speciālisti, kas saskaras ar koronavīrusa slimniekiem) 27. decembrī. Kopumā valstī noteiktas astoņas prioritārās grupas, piektajā no tām, kuras vakcinācija sācies vakar, ir iekļauti aptuveni 50 tūkstoši pirmsskolas, speciālās un vispārējās izglītības iestāžu darbinieku, kuri ir ciešā kontaktā ar bērniem no 1. līdz 6. klasei, kā arī 12. klašu pedagogi.
Eiropas Padomes priekšsēdētājs Šarls Mišels  - Sputnik Latvija, 1920, 11.04.2021
EP priekšsēdētājs stāsta par domstarpībām ES vakcīnas "Sputnik V" dēļ
"Mēs aicinām jau tagad pieteikties manavakcina.lv, norādot atzīmi "izglītības iestāžu, tai skaitā pirmskolas izglītības iestāžu darbinieki" vai aicinām zvanīt pa tālruni 8989. Savukārt 3. maijs ir datums, kad plānots sākt vakcinēt pārējos izglītības iestāžu darbiniekus, kuri savā darbā ir saskarē ar bērniem," stāsta Veselības ministrijas Vakcinācijas procesa koordinācijas speciāliste Dita Čudare.
Pēc Latvijas Neatkarīgās izglītības biedrības pārstāves Ingunas Vārtiņas vārdiem, saskaņā ar gada sākumā veikto aptauju vakcinēties bija gatavi 33% no pirmsskolas pedagogiem, 45% no vispārējās skolas pedagogiem un 55% no augstskolu pasniedzējiem. Turklāt martā interese par vakcināciju pat palielinājās.
Latvijā kopumā strādā 76 316 izglītības iestāžu darbinieku, no tiem 52 392 cilvēku var tikt vakcinēti sākot ar 12. aprīli, bet 23 924 cilvēku - ar 3. maiju.
Saskaņā ar Veselības ministrijas informāciju vakcinācijai pieteikušies aptuveni 15 000 izglītības iestāžu darbinieku, citiem vārdiem sakot, 20%.
Turklāt informācija no visām datu bāzēm joprojām nav apkopota, tāpēc pedagogu patiesā interese par vakcināciju pret Cоvid -19 nav zināma. Latvijas Izglītības un zinātnes arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga uzskata, ka reālie skaitļi var būt arī augstāki: izglītības sistēmas darbinieks, tāpat kā jebkurš Latvijas iedzīvotājs, varētu pieteikties vakcinācijai gan pie ģimenes ārstiem, gan portālā Manavakcina.lv, gan telefoniski pa numuru 8989, gan pie savas izglītības iestādes vadības.
Ziņu lente
0