Latvijas robežsardze: pieaug iebraucēju skaits ar viltotiem Covid-19 testiem

© Foto : Valstybės sienos apsaugos tarnybaПограничники задержали латвийца, который сбежал из дорожно-транспортного происшествия в Кретинге
Пограничники задержали латвийца, который сбежал из дорожно-транспортного происшествия в Кретинге - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sods par mēģinājumu šķērsot robežu ar viltotu vai neatbilstošu Covid-19 testu sākas no 500 eiro, taču daudzus šādi tēriņi nebiedē.
RĪGA, 13. aprīlis - Sputnik. Valsts robežsardze ziņo, ka kopš aprīļa sākuma robežsargi konstatējuši 22 personas, kuras, ieceļojot Latvijā, uzrādīja viltotus Covid-19 testus, raksta Press.lv.
Tiek ziņots, ka sestdien, 10. aprīlī, lidostā "Rīga" robežsargi konstatēja no Vācijas ieceļojošo Latvijas pilsoni, kurš uzradīja viltotu Covid-19 testu. Pārkāpēju sodīja ar 670 eiro naudas sodu.
Вакцинация от COVID-19  - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2021
Pavļuts sola priekšrocības pret Covid-19 vakcinētām personām
Tāpat 10. aprīlī līdzīgs incidents notika Bauskas novada Brunavas pagastā, tur robežsargi apturēja automašīnu Opel Combo ar pieciem Ukrainas pilsoņiem, kuri uzradīja Covid-19 testus, kas neatbilst Valsts robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem. Pret pārkāpējiem uzsākta administratīvā lietvedība.
Turklāt divi incidenti ar viltotiem testiem notika 6. un 8. aprīlī. Robežsargi, veicot imigrācijas kontroli  Valkā, apturējuši automašīnas Peugeot Partner un Volkswagen Passat. Pirmajā mašīnā atradās Igaunijas nepilsonis, bet otrajā – divi Ukrainas pilsoņi ar viltotiem Covid-19 testiem. Visām personām par pārkāpumu jāmaksā soda nauda 500 euro apmērā.
Vēl divi pārkāpumi ar ārzemnieku piedalīšanos notika 2. un 5. aprīlī, par mēģinājumu šķērsot robežu ar viltotiem Covid-19 testiem tika sodīti Ukrainas pilsoņi.
Ziņu lente
0