Ierobežojumus Latvijā var mazināt jau pēc divām nedēļām: kādus variantus izskata

CC0 / Smig / Фото здания Нового Рижского театраЗдание Нового Рижского театра
Здание Нового Рижского театра - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kultūras ministrija analizē tostarp ārvalstu pieredzi un pilotprojektus, kas tika realizēti citās valstīs pasākumu organizēšanai.
RĪGA, 13. aprīlis - Sputnik. Ja Covid-19 saslimstības līmenis Latvijā nepalielināsies, pēc divām nedēļām darbu var uzsākt muzeji, bet sezonas beigās varētu tikt organizētas teātra izrādes ar skatītāju klātbūtni, norāda kultūras ministrs Nauris Puntulis Latvijas Televīzijas ēterā.
Vai skatītājiem pirms izrādes būs jāuzrāda negatīvs  tests vai apliecinājums par paveikto vakcināciju – tas pagaidām nav zināms, atzina politiķis.
Ministrija arī izvērtē iespēju atļaut skatīties teātra pirmizrādes kritiķu lokam – vismaz 10 kritiķem, lai saņemtu vērtējumu par padarīto darbu. Un tas, iespējams, realizēs jau sezonas laikā, pieļāva Puntulis.
Modeles Andresa Sarda tērpos Mercedes-Benz Modes nedēļā Madridē - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2021
Foto
Covid-19 un kailums: modes nedēļa Madridē
Pēc viņa vārdiem, šobrīd šie ierosinājumi ir vēl ir tikai darba stadijā un tos vērtē ministrijas darba grupa. Tāpat Kultūras ministrija aktīvi analizē citu valstu pieredzi pasākumu organizēšanā Covid-19 apstākļos.
Iepriekš Latvijas kinoteātru pārstāvji vērsās pie Kultūras ministrijas ar iniciatīvu "Drošs kino" un lūdza atļaut viņiem strādāt, ievērojot visas epidemioloģiskās normas un drošības pasākumus. Piemēram, izveidojot un nodrošinot kārtību, ka rindā starp individuāliem vai vienas mājsaimniecības apmeklētājiem tiek ieturēta 2 līdz 3 brīvu sēdvietu distance, vienlaikus ierobežojot maksimālo apmeklētāju skaitu katrā kinozālē līdz 50% no maksimāli iespējamā skatītāju skaita auditorijā. Pēc iniciatīvas autores Ilzes Roķes vērtējuma, kinoteātri varētu tikt atvērti pēc Līgo, bet ir nepieciešamas sarunas ar Kultūras ministriju
Savukārt Puntulis ļoti piesardzīgi runāja par iekštelpu pasākumu atsākšanas termiņiem, viņaprāt, tie var tikt atļauti ne ātrāk kā septembrī. Līdz tam valdība apsprieda tikai iespēju atļaut brīvdabas pasākumus – tās varētu būt filmu demonstrācijas vai koncerti, uz kuriem skatītāji ierodas ar savām automašīnām.
Ziņu lente
0