Politika

Nacionālās drošības jautājums? Deputāts aicina kolēģus atklāt seksuālo orientāciju

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция протеста медиков у здания Сейма. Депутат Сейма Алдис Гобземс
Акция протеста медиков у здания Сейма. Депутат Сейма Алдис Гобземс - Sputnik Latvija, 1920, 11.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Strīdi par bērnu sporta aizlieguma atcelšanu Saeimā beigušies ar to, ka deputāts Aldis Gobzems aicināja netradicionālas orientācijas kolēģus "kāpt ārā no skapja", lai ar saviem noslēpumiem nekaitētu Latvijas nacionālajai drošībai.
RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. Psihologi jau sen pierādījuši: virtuālajā telpā cilvēki kļūst drosmīgāki, viņiem atraisās mēles. Ar monitora starpniecību viņi viens otram sarunā tādas lietas, ko personiskas tikšanās brīdī noteikti neuzdrīkstētos teikt. Tāda metamorfoze gadījusies arī deputātiem Latvijā, stāsta BВ.lv.

Ētikas komisija ir pārslogota

Vārdu sakot, Saeima Mandātu un ētikas komisijai darba apjoms ir pieaudzis, jo tagad pārbauda gandrīz katra verbāla izlēciena atbilstību deputātu ētikas kodeksam.
Акция протеста у здания Сейма с требованием провести внеочередные парламентские выборы - Sputnik Latvija, 1920, 17.01.2021
Jūlija Stepaņenko gatava organizēt referendumu par ģimeni
Komisija sākusi pārbaudi jautājumā par vairāku politiķu iesniegumu – par iespējamiem ētikas kodeksa pārkāpumiem no neatkarīgās deputātes Jūlijas Stepaņenko puses. Vienā no pēdējām plenārsēdēm opozīcija pauda neapmierinātību ar to, ka jau gandrīz piecus mēnešus bērniem nav iespēju nodarboties ar aktīvajiem sporta veidiem un tas negatīvi ietekmē viņu fizisko un pat psiholoģisko stāvokli.
Valdošie uzstāja un apgalvoja, ka ierobežojumi ir jāsaglabā. Šo viedokli aizstāvēja Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis. Galu galā viņam tika pa mici no Jūlijas Stepaņenko.
"Jūs neesat vecāks, un, acīmredzot, nekad arī nebūsiet. Vai jums ir bērni? Es to nezinu, tomēr man šķiet, ka nav. Tāda ir atbilde uz jautājumu, kāpēc jūs tā rīkojaties," viņa teica.
Parlamentāriešiem radās iespaids, ka Stepaņenko pārkāpusi ētikas kodeksu, kas liedz deputātiem strīdā atsaukties uz citu cilvēku personisko dzīvi, apspriest viņu ģimenes stāvokli un tā tālāk.
Pati Stepaņenko ir pārliecināta, ka nekādi nav apvainojusi kolēģi Dūrīti, turklāt viņai nebija ne mazākā nodoma viņu aizvainot. Runa bija tikai par deputāta Dūrīša nevēlēšanos atbalstīt bērnu sporta aizlieguma atcelšanu.

Geji, kāpiet ārā no skapja!

Stepaņenko nolēma aizstāvēt cits neatkarīgais deputāts – Aldis Gobzems. Viņš negaidot ieteica kolēģim Dūrītim "kāpt ārā no skapja" un atzīt, ka "patiesībā viņš pieder pie seksuālajām minoritātēm".
"No skapja jākapā ārā arī deputātam Andrim Skridem," piebilda Gobzems.
Pagaidām lieta par deputāta ētikas kodeksa pārkāpumu ierosināta tikai pret Stepaņenko. Savukārt Gobzems vēlāk sociālajos tīklos paziņoja, ka publiskām amatpersonām nevajag slēpt savas personīgās dzīves īpatnības, jo tais kaitē nacionālajai drošībai.
Ja cilvēks slēpj savu seksuālo orientāciju, uzskata deputāts, viņš var kļūt par šantāžas un manipulāciju upuri.
Ziņu lente
0