Ārsti iesaka Latvijai turpināt vakcināciju ar AstraZeneca preparātu

© AP Photo / Alessandra TarantinoВакцина от COVID-19 производства компании AstraZeneca
Вакцина от COVID-19 производства компании AstraZeneca - Sputnik Latvija, 1920, 10.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēkiem, kuri saņēmuši pirmo AstraZeneca devu, uzstājīgi iesaka saņemt vakcīnas otro devu.
RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Imunizācijas valsts padome, Slimību profilakses un kontroles centrs, Valsts zāļu aģentūra un virkne vadošo ārstu iesaka izmantot AstraZeneca (Vaxzevria) vakcīna, liecina informācija VZA vietnē.
Atbildīgās iestādes uzskata, ka patlaban nav iemeslu ierobežot AstraZeneca vakcīnas lietošanu ne no zinātniskā, ne no epidemioloģiskā viedokļa.
Šis lēmums pieņemts pēc Eiropas zāļu aģentūras (EMA) kārtējās atskaites novērtējuma par ļoti retiem trombozes gadījumiem pēc vakcinācijas, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī un kopējo vakcīnu pieejamību.
Центр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2021
Kāpēc vakcinācija ES — tas ir panākumu stāsts
Cilvēkiem, kuri saņēmuši pirmo AstraZeneca devu, uzstājīgi iesaka saņemt vakcīnas otro devu, jo tas ir svarīgi, lai attīstītos stabila aizsardzība no Covid-19.
Imunizācijas valsts padome uzsvēra, ka nav pamata bažām par trombozi pēc vakcīnas otrās devas, jo ne ES, ne Lielbritānijā nav saņemtas informācijas par trombu veidošanos pēc otrās devas saņemšanas.
Ziņas par bīstamām blaknēm atsevišķiem pacientiem, kas vakcinēti ar AstraZeneca preparātu ES, sāka parādīties martā. Virkne ES valstu pieņēma lēmumu apturēt potenciāli problemātiskā preparāta lietošanu vakcinācijai koronavīrusa profilaksei.
Tomēr 18. martā EMA atbalstīja AstraZeneca preparāta tālāku lietošanu vakcinācijas kampaņā. Aģentūras ekspertu vērtējums liecina, ka AstraZeneca preparāta efektivitāte koronavīrusa infekcijas profilaksei pārsniedz tromboembolijas blakusparādību risku.
Ziņu lente
0