Pat nemēģiniet: ko neielaidīs dzīvajā rindā vakcinācijas centros Rīgā

© Sputnik / Sergey MelkonovЦентр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге
Центр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien, 10. aprīlī divos masveida vakcinācijas centros Rīgā tiks uzsākts eksperiments ar dzīvo rindu. Tomēr noskaidrojies, ka rinda nav domāta visiem, turklāt vakcīnu spektrs sarucis līdz vienai pašai – AstraZeneca.
RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Jau sestdien, 10. aprīlī masveida vakcinācijas punktos konferenču centrā "Atta" un izstāžu zālē Ķīpsalā sāksies dzīvās rindas eksperiments. Tiesa, "dzīvā rinda" nav paredzēta visiem interesentiem, vēsta Mixnews.lv.
Turklāt būs pieejama tikai AstraZeneca vakcīna. Abi punkti saņems tūkstoti preparāta devu. Par atlikušo vakcīnu skaitu ziņas tiks sniegtas Veselības ministrijas un tās iestāžu lapās sociālajos tīklos, kā arī pa Latvijas radio.
​Apmeklētājiem izsniegs numuriņus.
Dzīvajā rindā aicināti vienīgi pie prioritārajām grupām piederošie iedzīvotāji: cilvēki vecumā no 60 gadiem, cilvēki ar hroniskām slimīgām, kā arī dzīvojošie kopā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar imūnsistēmas supresiju, kā arī cilvēki, kuri kopj smagi slimus pacientus mājās.
Здание Европейского суда по правам человека, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2021
Bīstams precedents: Cilvēktiesību tiesa atzīst, ka piespiedu vakcinācija ir likumīga
"Veselības centru apvienības" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa pastāstīja, ka pie šīm kategorijām nepiederošie var pat nemēģināt saņemt vakcīnu dzīvās rindas kārtībā.
Cilvēkiem, kam ir pamats saņemt vakcīnu dzīvās rindas kārtībā, vajadzīgi dokumenti, kas apstiprina viņu tiesības.
Pirmkārt, noteikti vajadzīga pase vai ID karte. Cilvēkiem ar hroniskām slimībām būs jāuzrāda ģimenes vai ārstējošā ārsta nosūtījums, recepte vai izraksts no kartes ar apstiprinātu diagnozi.
Iepriekš vēstīts, ka vakcinācijas punktos būs iespējams saņemt ārsta konsultāciju un nosūtījumu hroniskas slimības gadījumā. Lapiņa apliecināja, ka situācijā, ja cilvēks nevar uzrādīt nosūtījumu, vakcinācijas punktā viņu izmeklēs ārsts. Iespējams, pacientam noticēs arī uz vārda.
Вакцина от COVID-19 производства компании AstraZeneca - Sputnik Latvija, 1920, 07.04.2021
ES apstiprinājusi saikni starp vakcīnu AstraZeneca un trombu embolijas blaknēm
Tiem, kuri mājās kopj smagi slimu cilvēku, jāuzrāda attiecīgie dati.
Cilvēkiem, kuri dzīvo kopā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar imūnsistēmas traucējumiem, jāņem līdzi bērna dzimšanas apliecība, konsultanta slēdziens vai izraksts no slimnīcas ar diagnozi. Dokumentiem jābūt izsniegtiem ne vēlāk kā pirms diviem gadiem.
Vakcinācijas punkti konferenču centrā "Atta" un izstāžu zālē Ķīpsalā būs atvērti no pl. 9:00 līdz 17:00.
Ziņu lente
0