Gasparjans: pagaidiet, drīz dalīsim "igauņu pīrāgu"

© SputnikАрмен Гаспарян
Армен Гаспарян - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālists un publicists Armens Gasparjans komentēja igauņu ierosinājumu pieprasīt no Berlīnes kompensāciju par zaudējumiem, ko nodarījusi "verdzība" un atklāja, kā iespējams atbalstīt tādu "brīnumainu izrāvienu".
RĪGA, 9. aprīlis – Sputnik. Žurnālists Armens Gasparjans ierosinājis atbalstīt Igaunijas nacionālistiskās partijas EKRE pārstāvja ideju – pieprasīt no Vācijas kompensācijas par "septiņu gadsimtu verdzību", tikai mazliet no citas puses, vēsta Sputnik Meedia.
"Es iesaku atbalstīt šo brīnumaino izrāvienu. Galu galā, ne velti pie mums Aleksandrs Puškins runāja par dvēseles burvīgajām ilgām," teica Gasparjans.
Viņš paskaidroja, ka runa ir par "parādu" pieprasīšanu nevis no Berlīnes, bet gan no Tallinas. Tāpēc sava komentāra ievadā žurnālists pabrīdināja: "Nenobiedējiet, vēlāk dalīsim igauņu pīrāgu."
Флаги Евросоюза и Польши - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2021
"Prasiet Putinam": poļu viedoklis par reparācijām par Otro pasaules karu
Iepriekš Igaunijas nacionālkonservatīvās partijas (EKRE) izdevumā parādijās raksts, kura autors ierosināja izvirzīt Vācijai prasību par zaudējumiem, ko vācieši esot nodarījuši Igaunijai laikā, kad valdīja igauņu zemē.
"Tā kā Rietumi jau sākuši dalīt kompensāciju starp visiem apspiestajiem bet igauņu verdzība ir īsts vēsturiskais netaisnīgums, mēs pieprasām savu daļu," teikts rakstā.
Ziņu lente
0