"Hibrīdkara izpausme": juristi izbiedējusi vēstule krievu valodā

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистерство здравоохранения Латвии, табличка
Министерство здравоохранения Латвии, табличка - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elektroniska vēstule par veiksmīgu pieteikšanos Covid-19 vakcīnas saņemšanai sakaitināja juridisko zinātņu doktori Kristīni Jarinovsku, lieta ir tāda, ka informācija tika nosūtīta krievu valodā.
RĪGA, 8. aprīlis - Sputnik. Juridisko zinātņu doktore un bijusī Latvijas VDK zinātniskās izpētes valdības komisijas priekšsēdētāja vietniece Kristīne Jarinovska ne pa jokam nobijusies no e-pasta krievu valodā.
Atliek vienīgi minēt, vai vēstules saņēmēja ir Jarinovska vai kāds no viņas paziņām, bet burti kirilicā, šķiet, nopietni izjauca juristes trauslu garīgu līdzsvaru - šajā vēstulē sieviete saskatījusi ne tikai hibrīdkara izpausmi, viņai pat radījušās bažas par to, vai ir pietiekami droši atrasties Latgalē.
"Vakcinējamie Latgalē saņem šo. Arī īsziņu šādā alfabētā. Vai, lūdzu, nepalīdzētu iztulkot, kura valsts šo raksta?" neprot Twitter Kristīne Jarinovska, atzīmējot tvītā Veselības ministrijas vadītāju Daņielu Pavļutu.
​Nesaņemot atbildi, autore turpina paust satraukumu un izvirzīt dažādus pieņēmumus.
"Latvijas Republikas ministrija, protams, nevarētu vērsties pie Latvijas Republikas pilsoņiem, kuri nav krievi un nav izteikuši šādu vēlēšanos, svešvalodā. Pabrika kungs, vai, lūdzu, Latgale pilnībā ir mūsu varā vai arī Krievijas spēki jau dažviet šķērsojuši valsts robežu?" vēršas pie Latvijas aizsardzības ministra satraukta autore.
​"Godājamais Pabrika kungs, sakarā ar to, ka kādas svešas valsts ministrija raksta kirilicā pilsoņiem par vakcinēšanos, man būtu svarīgi ātri uzzināt frontes situāciju. Esmu stundas attālumā no Aiviekstes, vai, lūdzu, Latvijas pilsoņiem droši šodien ierasties Latgalē?" apber ministru ar jautājumiem Jarinovska.
Juridisko zinātņu doktores raizēm pievienojas arī slavenā publiciste un nacionālā patriote Elita Veidemane.
"Kas tas par brīnumu? Latgalē ir mainījusies valsts valoda?" uzrunā Danielu Pavļutu sašutusi Veidemane.
​"Neticu, ka Kustība "Par!" un Pavļuts būtu pieļāvuši, ka Latvijas Republikas pilsoņiem, kas nav krievi, rakstītu krieviski mūsu ministrija. Visticamāk, ka tā ir kāda hibrīdkara izpausme, taču jānoskaidro, vai arī regulārā armija nav pārgājusi šodien robežas," mudina rīkoties Jarinovska.
​"Varbūt, kamēr situācija noskaidrojas, Krišjānis Kariņš varētu rast iespēju atstādināt veselības ministru no amata, kā arī nodrošināt Danielam Pavļuta kungam kā privātpersonai fizisko apsardzi līdz situācijas noskaidrošanai?" piedāvā autore.
​Atgādinām, ka juridisko zinātņu doktore un bijusī Latvijas VDK zinātniskās izpētes valdības komisijas priekšsēdētāja vietniece Kristīne Jarinovska ieguvusi atzinību Latvijā, pateicoties savai nostājai pret "sieviešu dienu". Pēc zinātnieces domām, šim datumam jābūt izdzēstam no Latvijā svinēto saraksta, jo tie ir "okupācijas svētki" un "Latvijas sievietes nav pelnījušas to pazemojumu". Iepriekš viņa ieteica pārcelt svētkus uz 16. martu, kad Latvijā notiek leģionāru gājiens. Viņa ieteica to izvēlēties par godu dzejnieces Aspazijas dzimšanas dienai.  Jāatzīmē, ka sabiebrība neatbalsta juristes ierosinājumus.
Ziņu lente
0