Kabeļtelevīzijas operators Tet atsācis PBK retranslāciju Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovТелевизионный пульт и телевизор
Телевизионный пульт и телевизор - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 1. aprīļa kabeļtelevīzijas operators Tet atsācis Pirmā Baltijas kanāla retranslāciju Latvijā – tas panācis tiešu vienošanos ar izstrādātājiem.
RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Lielākais kabeļtelevīzijas operators Latvijā "Tet" 1. aprīlī atsācis Pirmā Baltijas kanāla retranslāciju Latvijā, informēja uzņēmuma pārstāve Lāsma Trofimova, vēsta RIA Novosti.
Viņa uzsvēra, ka vienošanās panākta nevis ar starpnieku, kompāniju "TEM LV", kā agrāk, bet gan ar pašiem kanāla radītājiem – kompāniju "Pirmais Baltijas kanāls".
Эксперт Владимир Шаповалов - Sputnik Latvija, 1920, 27.02.2021
Vārda brīvība Latvijā: politologs konstatēja patvaļīgu pārkāpumu
No 1. februāra "Tet" pārtrauca kanālu PBK, "NTV Mir", "Ren TV Baltija", "Kinokomedija" un "Kinomiks", jo bija neskaidrības ar tiesībām un telekanālu interešu pārstāvniecību un aizdomas par ES sankciju režīma pārkāpšanu. "Tet" pastāstīja, ka līdz šim minēto kanālu retranslācijas partneris bija "TEM LV", taču uzņēmums informēja, ka turpmāk kanālus Latvijā pārstāves cita juridiskā persona, bet "Tet" nebija informācijas par tiesību nodošanas pamatojumu un patiesajiem labuma guvējiem, un "Tet" nebija iespējas izdarīt visu risku analīzi.
"TEM LV" ir viens no holdinga "Baltijas Mediju Aliance" uzņēmējiem. Pērnā gada novembrī prokuratūra izvirzīja apsūdzības holdinga līdzīpašniekam Oļegam Solodovam par starptautisko sankciju pārkāpumu. Uzņēmēju apsūdzēja par to, ka holdings retranslējis Latvijā kanālus, kas pieder Krievijas pilsonim Jurijam Kovaļčukam, kurš iekļauts ES sankciju sarakstā. Kanālu retranslāciju aizliedza.
"TEM LV" beneficiārs ir tas pats Solodovs.
Президент Эгилс Левитс - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2020
Politika
"Tālāk ko – grāmatas dedzināt?" Levits piedāvā ierobežot TV programmas krievu valodā
"Baltijas Mediju Alianse" (BMA) holdings 5. martā izplatīja oficiālu paziņojumu, kurā teikts, ka pēc 19. marta Pirmajā Baltijas kanālā tiks apturēta vietējā satura raidījumu ražošana. BMA paziņojumā atzīmēts, ka runa tostarp ir par ikdienas ziņu raidījumu "Latvijas laiks", kā arī par autoru raidījumiem "Aiz kadra", "Piecas kapeikas" un ikdienas informatīvo raidījumu "Igaunijas ziņas". Paziņojumā teikts, ka "Latvijas laiks" ir populārākais informatīvais raidījums Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju vidū, kuru veidoja vienīgais nevalstiskais televīzijas ziņu dienests valstī. 2019. gadā statistiski vidējā PBK ziņu izlaiduma auditorija sasniedza 96 tūkstošus skatītāju. Saskaņā ar neoficiāliem datiem, kopš kratīšanas Latvijas komercbankas pēc kontroles iestāžu rīkojuma iesaldēja visus BMA un tās vadības kontus. Tādos apstākļos saimnieciskā darbība izrādījās neiespējama
Baltijas valstis tradicionāli liek šķēršļus Krievijas un krievvalodīgo mediju darbam savā informācijas telpā. Krievijas ĀM jau norādīja, ka Baltijas valstu kurss – totāla cenzūra jebkādiem līdzekļiem – neatbilst to izteikumiem par uzticību Eiropas vērtībām un noniecina vārda un preses brīvības pamatprincipus.
Ziņu lente
0