"Lai dzīvo mana tauta": latviešu zvaigznes vakcinācijas kampaņā

© Sputnik / Sergey MelkonovЖурналисты в ожидании нового фестиваля "Лайма Рандеву Юрмала"
Журналисты в ожидании нового фестиваля Лайма Рандеву Юрмала - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Veselības ministrija publicējusi reklāmu, kurā latviešu slavenības stāsta par iemesliem vakcinēties pret Covid-19. Laima Vaikule daudzu iemeslu vidu nosaukusi to, ka viņai apnicis pa kluso iet uz randiņiem.
RĪGA, 2. aprīlis - Sputnik. Latvijā Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir nolēmušas piesaistīt Covid-19 vakcinācijas kampaņai publiskas personas, lai tās izskaidrotu Latvijas iedzīvotājiem, kāpēc jāpotējas, ziņo Rus.tvnet.lv.
Projektā piedalījās dziedātāja Laima Vaikule, aktieris Ivars Kalniņš, bijušais Latvijas prezidents Valdis Zatlers un citas populāras personas. Veselības ministrijas publicētājā video sižetā katrs nosauc vienu iemeslu. Video nosaukums ir "Divi miljoni vakcinēties. Kāds ir Tavs?"
Laima Vaikule paziņoja, ka viņai apnicis pa kluso iet uz randiņiem. Turklāt viņa grib, lai dzīvo viņas draugi, dzīvo viņas tauta, lai dzīvo viņas skatītāji.
"Es gribu dzīvot pati. Es gribu ieteikt – neklausieties baumas, klausieties tikai zinātniekus! Es gribu vakcinēties!"
Kalniņš savukārt teica, ka vēlas aiziet ar sievu uz teātri un paskatīties, kā "mokās" viņa kolēģi.
​Atgādinām, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts iepriekš ziņoja, ka Latvijas iedzīvotāji, kuri saņems potes pret Covid-19, varētu iegūt noteiktas priekšrocības. Šo priekšrocību sarakstu Veselības ministrija drīzumā ierosinās izskatīt valdībai, solīja ministrs.
Pavļuts atzīmēja, ka darbs pie "digitālo zaļo sertifikātu" ieviešanas notiek visā Eiropā, tai skaitā Latvijā. Valdība to var izskatīt jau tuvākajās nedēļās.
Вакцинация от COVID-19  - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2021
Pavļuts sola priekšrocības pret Covid-19 vakcinētām personām
Patlaban Covid-19 potes Latvijā saņem mediķi, seniori un hroniskie slimnieki. Līdz Lieldienu beigām Latvijā cer vakcinēt 20 – 30 tūkstošus cilvēku. Pēc Lieldienām plānots uzsākt citu prioritāro grupu vakcināciju – tiem, kuri mājās aprūpē smagi slimas personas vai dzīvo vienā mājsaimniecībā ar bērniem, kuriem ir noteiktas hroniskas un imūnsupresējošas slimības.
Tikmēr Rīgas mērs Mārtiņš Staķis jau paziņojis, ka Latvijas galvaspilsēta vēlas kļūt par pirmo pašvaldību, kur sāksies iedzīvotāju masveida vakcinācija. Pēc viņa teiktā, Rīgas dome jau noteikusi vietu, kur no 1. aprīļa plānots veikt vairāk nekā 100 000 potes nedēļā.
Šiem mērķiem ir piemērots Centrāltirgus gastronomiskais paviljons. Projekta finansējumu paredzēts saņemt no Rīgas domes rezerves fonda. Pirmajā aprīlī mērs paziņoja, ka paviljons ir gatavs.
Plānots, ka sestdien, 3. aprīlī, astoņās Latvijas pilsētās tiks atvērti pirmie liela mēroga vakcinācijas centri.
Ziņu lente
0