"Eksperimentālā" Eirovīzija: konkurss notiks ar skatītājiem

© Photo by: NPO/AVROTROS/NOS Eurovision 2020 stage design.
Eurovision 2020 stage design. - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperimenta "Fieldlab" mērķis ir noskaidrot, cik droši ir sarīkot masveida pasākumus pandēmijas laikā. Nīderlandes valdība uzskata, ka starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija" varētu kļūt par daļu no šī projekta.
RĪGA, 2. aprīlis - Sputnik. Atšķirībā no Pasaules čempionāts hokejā Latvijā, ko valdība nolēmusi sarīkot "burbulī", proti, bez skatītājiem, Eirovīzija Nīderlandē noritēs apmeklētāju klātbūtnē. Nīderlandes Ministru kabinets nolēma piedalīties projektā "Fieldlab" un atļaut skatītājiem apmeklēt konkursu, pie tam skatītāju skaits tiks samazināts par pusi no ierastā daudzuma, tādējādi klātienē konkursu varēs noskatīties 3 500 cilvēku, ziņots Eirovīzijas oficiālajā portālā.
Atgādinām, ka 2021. gadā konkursā piedalīsies tie paši mākslinieki, kuri bija izvēlēti 2020. gadā pārstāvēt savas valstis Nīderlandē jubilejas, 65. Eirovīzijā. Piedalīsies 40 valsts pārstāvji.
Флаг Беларуси - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2021
Pretenziju būtība nav saprotama: Baltkrievijai liegts piedalīties Eirovīzijā
Pirmajā pusfinālā, kas ieplānots 2021. gada 18. maijā, uzstāsies dziedātāji no Vācijas, Itālijas, Nīderlandes, Ziemeļmaķedonijas, Lietuvas, Zviedrijas, Slovēnijas, Austrālijas, Īrijas, Krievijas, Norvēģijas, Kipras, Horvātijas, Azerbaidžānas, Maltas, Izraēlas, Ukrainas, Rumānijas un Beļģijas.
Otrajā pusfinālā 2021. gada 20. maijā, uz skatuves kāps mākslinieki no Francijas, Spānijas, Lielbritānijas, Austrijas, Moldovas, Polijas, Sanmarīno, Serbijas, Islandes, Čehijas, Grieķijas, Igaunijas, Dānijas, Bulgārijas, Šveices, Somijas, Armēnijas, Latvijas, Gruzijas, Portugāles un Albānijas.
Konkurss norisināsies no 18. līdz 22. maijam.
Skatītāji varēs piedalīties visos sešos mēģinājumos, divos pusfinālos un finālā, kas notiks Ahoy arēnā. Taču, lai apmeklētu pasākumu, tomēr būs jāuzrāda apliecinājums par negatīvu Covid-19 testu.
Ja kaut kas ies greizi, un eksperimenta laikā inficēto skaits sāks strauji pieaugt, tad stratēģiju mainīs un faniem nāksies skatīties konkursu televīzijā. Tāpat jāatzīmē, ka ceļošanas ierobežojumu dēļ, konkursu pagaidām var apmeklēt tikai Nīderlandes iedzīvotāji.
Eirovīzijas organizatori apsveica varas iestāžu lēmumu dot cilvēkiem iespēju noskatīties šovu klātienē.
Jau zināms, ka Samanta Tīna no Latvijas uzstāsies otrajā pusfinālā ar 15. numuru.
Ziņu lente
0