Video

Sēru ceremonija Rīgā: īrnieki atvadās no bijušās Latvijas Kompartijas CK ēkas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Melns zārks, neļķes un sēru vainags, tā Rīgā atvadās no modernisma arhitektūras pērles – bijušās Latvijas Komunistiskās partijas CK ēkas, kurā valsts varas iestādes saskatīja "komunisma rēgu".
Lai gan Latvijas kultūras ministrs Nauris Puntulis nosaucis bijušo Latvijas Kompartijas CK ēku Rīgā par "komunisma rēgu", šīm fantomam neizdosies izvairīties no nāves. Nost ar visu padomju. Un nevienam nerūp, ka ēka ir spilgts modernisma arhitektūras paraugs un kultūras piemineklis. Galvenais ir atbrīvoties no "rēga".
Līdz 1. aprīlim visiem ēkas īrniekiem ir jāatstāj telpas. Šajā vietā Latvijas Kultūras ministrija vēlas būvēt jaunu akustisko koncertzāli.
Taču nomnieki tam kategoriski nepiekrīt un protesta kārtā sarīkoja sēru zibakciju ar bēru atribūtiku.
Šī pasākuma iniciators ir "MAD Arhitektūras telpa", kas pamet ēku kopā ar citiem īrniekiem. Aktīvisti uzaicināja ikvienu pievienoties akcijai.
Skatieties, kā Rīgā atvadījās no ēkas, kas kādreiz bija gan Latvijas Komunistiskās partijas CK darba vieta, gan Pasaules Tirdzniecības centrs, bet rezultātā tā tiks iznīcināta, jo varas iestādes nav spējušās atrast tai cienīgu pielietojumu.
Ziņu lente
0