"Droša un ilgtspējīga sadzīves modele": Kariņš pastāstīja par ierobežojumu likteni

© Sputnik / Оксана Джадан / Pāriet pie mediju bankasПорт в Риге
Порт в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 01.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas varas iestādes negrasās mīkstināt Covid-19 ierobežojumus, jo tas varētu pasliktināt epidemioloģisko situāciju valstī, taču kaut kādi plāni tomēr ir.
RĪGA, 1. aprīlis - Sputnik. Latvijas premjers Krišjānis Kariņš intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja par ierobežojumiem, kuru mērķis ir novērst Covid-19 izplatīšanu Latvijā, ziņo Mixnews.lv.
Kariņš paziņoja, ka Ministru kabinets negrasās mīkstināt ierobežojumus vai kaut ko plaši atvērt, tā vietā valdība veiks korekcijas. Pēc premjera teiktā, jāatrod veids, kā no tikai liegumiem pāriet uz drošu un ilgtspējīgu sadzīves modeli.
Рижский свободный порт - Sputnik Latvija, 1920, 25.03.2021
Pēc pusgada būs skaidrs, kas notiks ar kravu tranzītu Latvijā
Kariņa izpratnē tas nozīmē iespēju atvērt valstī mazos veikaliņus un atsākt mācības klātienē.
Turklāt premjers uzsver, ka, pārāk ātri atceļot ierobežojumus, var izprovocēt strauju inficēto skaitu pieaugumu, kā to var redzēt pēc citu valstu piemēra. Tāpēc valdība meklēs tādus variantus, kas palīdzētu ieiet drošākā sadzīvē, ievērojot drošības pasākumus.
"Mēs neplānojam neko plaši atvērt vai atslābt. Mums ir jālīdzsvaro cilvēku vajadzības pret to, ka nevēlamies, lai viņi saslimtu. Mēs nevis atceļam, bet pārkārtojam ierobežojumus, padarot tos ilgtspējīgākus," paziņoja Kariņš.
Atzīmēsim, ka premjers uzskata, ka līdz Latvijai tika trešais Covid-19 vilnis.
Iepriekš Kariņš aicināja Latvijas iedzīvotājus neciemoties un nepulcēties Lieldienās. Pēc viņa vārdiem, ir ļoti svarīgi, lai ierobežojumi tiktu ievēroti, jo visā pasaulē pandēmija neatkāpās, bet Eiropā, tostarp Latvijā, izplatās jaunie, lipīgākie vīrusa paveidi. Un turpmāka notikumu attīstība ir atkarīga "no mūsu kopīgās uzvedības".
Ziņu lente
0