Rezervistu soliņš: kā vakcinēties pret Covid-19 ārpus kārtas

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийский сайт manavakcina.lv для подачи заявки на вакцинацию от COVID-19
Латвийский сайт manavakcina.lv для подачи заявки на вакцинацию от COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja apņematies ierasties slimnīcā vakcinācijai divu stundu laikā, vienalga, kad jums piezvanītu, jūs varat iesniegt pieteikumu iekļaušanai rezervistu sarakstā.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Koronavīrusa vakcīnas flakons ir pilnībā jāizmanto noteiktā laikā pēc tā atvēršanas, tāpēc Latvijas slimnīcās tiek sastādīts rezerves saraksts tiem, kuri vēlas vakcinēties pirms kārtas, gadījumā, ja kāds no tiem, kam jāsaņem vakcīna, neieradīsies noteiktajā laikā, vēsta LTV.

Вакцинация от COVID-19  - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2021
Vakcinācijas tempi tūlīt pieaugs: kļuvis zināms, kad Latvijā parādīsies Janssen vakcīna

Vakcinācijas biroja pārstāve Ieva Stūre ilustrēja teikto uz AstraZeneca vakcīnas piemēra. Tās flakons – desmit devas – ir jāizmanto 48 stundu laikā pēc atvēršanas. Lai šīs devas neietu zudumā, ja neierodas cilvēki, kas pierakstījušies uz vakcinēšanos, slimnīcas sastāda cilvēku sarakstus, kuri gatavi ātri ierasties uz vakcināciju, no nākamās prioritārās grupas.

Ja vēlaties iekļūt šādā sarakstā, jāsazinās ar konkrētu tuvējo slimnīcu.

"Katrā ārstniecības iestādē tiek veidots šāds saraksts, līdz ar to cilvēks var pieteikties ārstniecības iestādē un teikt: "Es apņemos atbraukt pie jums tuvāko divu stundu laikā, kad jūs man zvanīsiet, lai vakcīnu saņemtu. Lūdzu, ielieciet mani rezervistu sarakstā."," pastāstīja Stūre.

Vakcinācijas kabinetu saraksts publicēts šeit.

Iepriekš vēstīts, ka vakcinācijas procesu Latvijā bremzē vakcīnu trūkums. Vispirms vēl aizvien nenoskaidroti Veselības ministrijas ierēdņi novembrī-decembrī nolēma iepirkt mazāku skaitu Pfizer/BioNTech un Moderna vakcīnu, nekā Latvija varētu, un jau martā vakcinācijas ātrums strauji saruka, aizvadītajā nedēļā tas sasniedza maksimālu rādītāju – vidēji dienā vakcinēti 3350 cilvēki.

Ziņu lente
0