Uzrunāt Putinu: Dombrava ierunājies krieviski, lai pierādītu: MRT Latvijā ir

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija, 1920, 29.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta Vladimira Putina stāsts par bijušo kolēģi, ko Latvijā ārstiem neizdevās izglābt ar diagnozi Covid-19, atstājis tādu iespaidu uz Saeimas deputātu Jāni Dombravu, ka viņš pat ierunājies krieviski.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Saeimas deputāts Jānis Dombrava nācis klajā ar publikāciju  Twitter krievu valodā, lai parādītu Krievijas prezidentam veselības aprūpes sistēmas spēku Latvijā.

28. martā Putins autonomās nekomerciālās organizācijas "Krievija – iespēju valsts" novērotāju padomes sēdē pastāstīja par sava bijušā kolēģa nāvi Latvijā – viņam diagnosticēts Covid-19, tomēr ārsti nespēja viņu glābt, jo nevija iespējams savlaicīgi nodrošināt nepieciešamo izmeklēšanu un medikamentus.

Putins pastāstīja, ka viņa bijušais kolēģis, paziņa, dzīvojis Latvijā, inficējies ar koronavīrusu, un diagnose izrādījusies letāla – kad cilvēks saslimis, noskaidrojies, ka "Latvijas galvenajā infekciju centrā nav pat MRT".

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2021
Putins pastāstīja par bijušā kolēģa nāvi no Covid-19 Latvijā: slimnīcā pat nebija MRT

Prezidents piezīmēja, ka darīts viss iespējamais, lai izvestu pacientu uz Maskavu, tomēr to nav izdevies panākt, un cilvēks miris.

Uz šo stāstu ļoti asi reaģēja Saeimas deputāts Jānis Dombrava. Viņš pat drosmīgi atklāja savas krievu valodas prasmes. Droši vien, ar nodomu, lai Krievijas līderis viņa tvītu pamanītu.

Vēl vairāk, deputāts pat precizējis, kur dzīvojis Krievijas prezidenta kolēģis, ko Dombrava jau dēvē par "draugu". Viņa rīcībā esošās ziņas liecina – cilvēks dzīvojis Jēkabpilī.

Tā nu, kā ķirsīti uz tortes deputāts demonstrē Jēkabpils MRT kabineta fotogrāfijas. Pie tam viņš mēģina iedzelt, izsakot cerību, ka tādas bagātības ir arī Krievijas mazpilsētās. MRT kabineta fotogrāfijas no Latvijas infekciju centra Dombrava gan neparādīja.

"Krievijas prezidents stāstīja par medicīnu Latvijā. Viņš teica, ka mums nav MRT. Te ir MRT kabinets Jēkabpilī, kur dzīvoja Putina draugs. Jēkabpilī ir 22 000 iedzīvotāju, apmēram 150 kilometru attālumā no galvaspilsētas. Ceru, ka Krievijas mazpilsētās arī ir tādi diagnostikas kabineti," – Latvijas veselības aprūpes spēku lepni demonstrēja politiķis.

​Atgādināsim, ka pērnā gada novembrī prese ziņoja: Rīgā miris bijušais "Gazprom" pārstāvniecības Latvijā vadītājs Jevgēņijs Roldugins, kam diagnosticēts Covid-19.

Jāpiebilst, ka pat valdība neslēpj informāciju par to, ka veselības aprūpe nav pati stiprākā Latvijas valsts puse. Stingros ierobežojumus Covid-19 izplatības apturēšanai varasvīri ne vienu vien reizi pamatojuši ar to, ka vietējo slimnīcu jaudu var izrādīties par maz. Tad nāksies ņemt vērā karalaika principus – palīdzēt tikai tiem, kuru iespējas izdzīvot ir lielākas.

Ziņu lente
0