Pretenziju būtība nav saprotama: Baltkrievijai liegts piedalīties Eirovīzijā

© Sputnik / Иван Руднев / Pāriet pie mediju bankasФлаг Беларуси
Флаг Беларуси - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad Baltkrievijai atņemtas ne tikai tiesības organizēt Pasaules čempionātu hokejā, bet arī iespējas piedalīties starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija".

RĪGA, 28. marts — Sputnik. Starptautiskā muzikālā konkursa "Eirovīzija" vietnē parādījusies informācija par to, ka Baltkrievijai liegta iespēja tajā piedalīties, vēsta RIA Novosti.

Премьер-министр Польши Матеуш Моравецкий - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2021
Polija piedāvās Lietuvai un Latvijai kopīgi ieviest sankcijas pret Baltkrieviju

Baltkrieviju konkursā vajadzēja pārstāvēt grupai "Galasi ZMesta". Sākotnēji tā plānoja uzstāties ar dziesmu "Я научу тебя", taču organizatori saskatīja tajā politisku zemtekstu un nobloķēja konkursa YouTube kanālā.

Tad grupa pieteica jaunu dziesmu, bet Eirovīzijas organizatori atkal izlēma, ka kompozīcija pārkāpj konkursa nosaukumus, "kuri garantē, ka konkurss netiek izmantots jebkādās interesēs un diskreditēts".

Galu galā oficiālais iemesls, kura dēļ Baltkrievija ir atstādināta no konkursa, - dalībnieks var varējis savlaicīgi iesniegt kompozīciju.

​Valsts mediju holdinga "Belteleradiokompanija" vadītājs Ivans Eismonts uzskata, ka Eirovīzijas organizatoru lēmums ir politiski motivēts, jo, viņš atgādināja, organizatori nespēja nosaukt konkrētu iemeslu, kura dēļ baltkrievu grupas dziesma nav pieņemta.

Eismonts uzsvēra, ka Eiropas raidsavienība oficiāli informēja holdingu "Belteleradiokompanija" par savu lēmumu, taču no vēstules nav saprotams, kādas tieši pretenzijas izteiktas pret baltkrievu grupas jauno dziesmu.

Tātad, gluži kā situācijā ar Pasaules čempionātu hokejā, kam bija jānotiek Minskā, politisku motīvu dēļ nodoti Latvijai, arī tagad Eiropa nesaprotamu iemeslu dēļ soda baltkrievu tautu.

Президент фонда Основание Алексей Анпилогов  - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2021
Galvenais – lai kaimiņa govs nosprāgtu: eksperts par Lietuvas skaudību par BelAES

Atgādināsim, ka Eirovīzijas pirmais pusfināls, kas notiks Roterdamā, ieplānots 2021. gada 18. maijā. Tajā piedalīsies izpildītāji no Vācijas, Itālijas, Nīderlandes, Ziemeļmaķedonijas, Lietuvas, Zviedrijas, Slovēnijas, Austrālijas, Īrijas, Krievijas, Norvēģijas, Kipras, Horvātijas, Azerbaidžānas, Maltas, Izraēlas, Ukrainas, Rumānijas un Beļģijas.

Arī Baltkrievijai vajadzēja izpildīt dziesmu pirmajā pusfinālā.

Otrajā pusfinālā, 20. maijā, uz skatuves kāps mākslinieki no Francijas, Spānijas, Lielbritānijas, Austrijas, Moldovas, Polijas, Sanmarīno, Serbijas, Islandes, Čehijas, Grieķijas, Igaunijas, Dānijas, Bulgārijas, Šveices, Somijas, Armēnijas, Latvijas, Gruzijas, Portugāles un Albānijas.

Latviju konkursā pārstāvēs Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising". Bukmeikeri to ierindojuši 24. vietā.

Ziņu lente
0