Putins pastāstīja par bijušā kolēģa nāvi no Covid-19 Latvijā: slimnīcā pat nebija MRT

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ārsti nespēja palīdzēt Vladimira Putina bijušajam kolēģim, kuram tika diagnosticēts Covid-19.

RĪGA, 27. marts — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastāstīja par sava bijušā kolēģa nāvi no Covid-19 Latvijā. Viņš nevarēja laikus iziet nepieciešamos izmeklējumus, turklāt nebija iespējas iegādāties vajadzīgas zāles, vēsta RIA Novosti.

Autonomās nekomerciālās organizācijas "Krievija - iespēju valsts" uzraudzības padomes sēdē Krievijas prezidents pastāstīja, ka ārsti Latvijā nav spējuši palīdzēt viņa paziņam, turklāt neizdevies nogādāt viņu ārstēšanai Maskavā.

Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2021
Makrons pastāstīja par "vakcīnu karu" ar Krieviju un Ķīnu

"Es nevaru par to nepastāstīt, jo mani tas aizskāra personīgi. Viens mans ļoti labs paziņa, mans bijušais kolēģis, kurš nodzīvojis Latvijā praktiski visu mūžu. Viņš saslimis ar Covid, un tad noskaidrojās, ka Latvijas galvenajā infekciju centrā pat nav MRT. Tikai vecais rentgens, kas nevar reāli parādīt plaušu bojājumu līmeni. Zāļu nav, nekā nav," teica Putins.

Viņš piebilda, ka tika izdarīts viss iespējamais, lai nogādātu viņu Maskavā, taču izvest viņu neizdevās.

"Neizdevies. Cilvēks ir miris. Lūk, tāds ir organizācijas, tai skaitā veselības aprūpes organizācija līmenis," piebilda Putins.

Pagājušā gada novembrī Latvijas prese ziņoja, ka Rīgā miris bijušais Gazprom pārstāvniecības Latvijā vadītājs Jevgeņijs Roldugins, kuram bija konstatēts Covid-19.

Ziņu lente
0