Polija piedāvās Lietuvai un Latvijai kopīgi ieviest sankcijas pret Baltkrieviju

© Agencja Gazeta/Slawomir Kaminski via REUTERSПремьер-министр Польши Матеуш Моравецкий
Премьер-министр Польши Матеуш Моравецкий - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas valdība vēlas ieviest ekonomiskas sankcijas pret Baltkrieviju Poļu savienības Baltkrievijā vadītājas Anželikas Borisas dēļ un piedāvā Lietuvai un Latvijai pievienoties.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Polija piedāvās Lietuvai un Latvijai kopīgi ieviest ekonomiskās sankcijas pret Baltkrieviju sakarā ar republikā nereģistrēto Poļu savienību Baltkrievijā, paziņojis Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis, vēsta RIA Novosti.

"Es aicināšu mūsu lietuviešu un latviešu partneriem ieviest noteiktus ierobežojumus preču apgrozībā, lai baltkrievu varas reāli justos, ka cīņa ar poļiem iespaidos to, kā mēs uz to atbildam - ne tikai ar diplomātiskām metodēm, bet arī ar konkrētām ekonomiskām metodēm," sacīja Moraveckis.

Клайпедский морской порт - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2021
Kaimiņu piemērs ir lipīgs: Lietuva apglabā tranzītu Latvijas pēdās

Iepriekš Grodņas tiesa piesprieda Poļu savienības Baltkrievijā vadītājai Anželikai Borisai 15 diennaktis ilgu administratīvo aresta par masveida pasākumu organizēšanas vai norises kārtības pārkāpšanu. Saskaņā ar Poļu savienības Baltkrievijā datiem, runa ir par svētku "Kazjuki" organizēšanu par godu Svētajam Kazimiram 7. martā Grodņā.

Vēlāk Baltkrievijas Ģenerālprokuratūra informēja, ka pret Borisu un citām personām ir ierosināta krimināllieta par sociālā naida kurināšanu un nacisma reabilitāciju. Saskaņā ar iestādes datiem, šīs personas kopš 2018. gada Grodņā un citās apdzīvotās vietās ar nepilngadīgo iesaistīšanu organizēja "virkni nelikumīgu masu pasākumu par godu pretpadomju bandu dalībniekiem, kas Lielā Tēvijas kara laikā un vēlāk laupīja un nogalināja, Baltkrievijas civiliedzīvotājus".

Poļu savienība tāpat ziņoja par kratīšanām pie organizācijas aktīvistiem

Polijas premjera kancelejas vadītājs Mihails Dvorčiks informēja, ka baltkrievu tiesnesim, kurš piespriedis Anželikai Borisai 15 diennaktis ilgu arestu, tiks aizliegta iebraukšana Polijā.

Ziņu lente
0