Kirkorovs tiesājas ar Lietuvu ieceļošanas aizlieguma dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovФилипп Киркоров на сцене фестиваля "Лайма. Рандеву. Юрмала - 2018"
Филипп Киркоров на сцене фестиваля Лайма. Рандеву. Юрмала - 2018 - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kirkorovs cer, ka tiesa atcels Imigrācijas departamenta 19. janvāra lēmumu, saskaņā ar kuru viņam ir aizliegta iebraukšana Lietuvā uz pieciem gadiem.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Viļņas apgabaltiesa pieņēma izskatīšanai Krievijas dziedātāja Filipa Kirkorova sūdzību par ieceļošanas aizliegumu Lietuvā, raksta 15min.lt.

Pirmās tiesas sēdes datums vēl nav noteikts.

Lietuvas Ārlietu ministrija ierosināja aizliegt Krievijas dziedātājam Filipam Kirkorovam ieceļot valstī, un 19. janvārī Lietuvas migrācijas dienests iekļāva dziedātāju melnajā sarakstā.

Дискуссия - Свобода слова в Латвии. Суровая реальность. - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2021
"Tas ir kā cilvēku nogalināt": IMHOtube kanāls par politiskajām represijām Latvijā

Gabriela Landsberģa parakstītajā paziņojumā teikts, ka dziedātājs apzināti "noliedzis Ukrainas teritoriālo integritāti un suverenitāti" savu vairākkārtēju vizīšu laikā Krimas pussalā un tādējādi netieši attaisnojis Krievijas "agresīvās darbības".

Taču Kirkorovs neuzskata, ka Lietuvai būtu pamats aizliegt viņam ieceļošanu, un negrasās padoties. Advokāts Aleksandrs Dobrovinskis paziņoja, ka Kirkorovs uzskata par necienīgu kultūras izmantošanu politiskajos nolūkos, tāpēc uzticēja juristam "pārstāvēt viņu Eiropas tiesās, kur mēs cīnīsimies un aizstāvēsim Filipa pilsonisko pozīciju".

Iepriekš aizliegumu Kirkorovam ieceļot Lietuvā komentēja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Viņa pauda nožēlu par to, ka Lietuvas politiķi izmanto kultūru un kultūras sakarus pret Krieviju vērstajā propagandā. Iemeslus, pēc kuriem Kirkorovu iekļāva Krievijas mākslinieku melnajā sarakstā Lietuvā Zaharova nosauca par "atklāti stulbiem".

Ziņu lente
0