Zinātnieks pastāstīja, kad uz Zemes beigsies nafta

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasНефтяной станок-качалка
Нефтяной станок-качалка - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas zinātnieks konstatēja, ka pēdējo 250 gadu laikā, pieaugot fosilo enerģijas avotu ieguvei, pasaulē notikušas trīs rūpnieciskās revolūcijas.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Fosilie energoresursi uz Zemes beigsies jau pēc 50 gadiem, uzskata Ķīnas Tautas Republikas Dienvidu tehnoloģiskās universitātes prezidents, Ķīnas Zinātņu akadēmijas loceklis Sue Cikuns, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu The Paper.

Специалист Нью-Йоркской фондовой биржи реагирует известие о падении рынков - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2021
Viedoklis
Jauns vilnis: izskan prognozes par naftas piekto superciklu

Zinātnieks atzīmēja, ka pēdējo 250 gadu laikā, pieaugot fosilo enerģijas avotu ieguvei, pasaulē notikušas trīs rūpnieciskās revolūcijas.

Ņemot vērā fosilo enerģijas avotu ieguves pieaugumu un pasaules ekonomikas attīstības tempus, zinātnieks ir pārliecināts: ogļūdeņražu resursi uz planētas izsīks tuvākā pusgadsimta laikā. Tāpēc, lai saglabātu pašreizējo progresa līmeni, viņš aicināja aizvietot ierastos fosilos energonesējus ar alternatīvajiem enerģijas avotiem.

Cita starpā Sue Cikuns runāja par Saules enerģiju, ko, pēc viņa vārdiem, ir praktiski neiespējami izsmelt. Tāpat viņš ieteica izskatīt iespējas nomainīt ogles un dabasgāzi pret ūdeņraža degvielu.

Ziņu lente
0