Veloceliņi – decembrī, sniega novākšana – Līgo: Ušakovs ironizē par Rīgas domes "spēlītēm"

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasНил Ушаков в Европаламенте
Нил Ушаков в Европаламенте - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izrādās, liela daļa rīdzinieku un uzņēmēju nav īpaši atzinīgi novērtējuši Rīgas domes jauno dāvanu – veloceliņus Čaka ielā.

RĪGA, 23. marts — Sputnik. Rīgas domes Satiksmes departaments informējis mēriju, kāds ir rīdzinieku viedoklis par eksperimentālajiem veloceliņiem Čaka ielā, vēsta Mixnews.lv.

Atgādināsim, ka Rīgas dome eksperimentu – platus veloceliņus Čaka ielā, kur rudenī bija sašaurināta braucamā daļa un radās hroniski "korķi", jau uzskata par savu nopelnu. Pēc politiķu domām, veloceliņi veicinās ielas attīstību un ekonomisko aktivitāti.

Tikai rīdziniekiem un uzņēmējiem nez kāpēc tā nešķiet. Kopumā 2020. gada decembrī tika aptaujāti 500 respondenti.

Большая открытая тренировка прошла на Эспланаде в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2021
Foto
Atvērtais treniņš Esplanādē: kā sportisti aicināja valdību uz dialogu

65% aptaujāto pastāstīja, ka veloceliņi rada sarežģījumus. Tikai 35% pieturējās pie cita viedokļa – ka velojoslas atslogo ielu. Jāpiebilst, ka nekāds īpašais velosipēdistu pulks uz celiņiem ziemā nebija saskatāms.

Savukārt 68% uzņēmēju veloceliņus asi kritizēja un iebilda pret tiem, jaunievedumu atbalstīja tikai 24%, bet 8% šķita, ka velojoslas neko neietekmēs.

Situāciju komentēja arī Rīgas bijušais mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs. Publikācijā savā lapā Facebook viņš demonstrēja raksturīgu skepsi.

"Patiešām, kas to būtu domājis, ka krīzes laikā rīdzinieki cerētu uz domes palīdzību. Viņiem negribas gaidīt, kamēr bērni pēc sirds patikas izspēlēsies ar pilsētas vadību. Jauni veloceliņi decembrī... Tad jau eksperimenta kārtā uz Līgo trenēsies sniegu tīrīt?" painteresējās bijušais domes priekšsēdētājs.

Ziņu lente
0