Dzīvokļu cenas sērijveida mājās turpina pieaugt

© Sputnik / Кирилл КаллиниковВходная дверь в квартире многоэтажного жилого дома
Входная дверь в квартире многоэтажного жилого дома - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aģentūras "Arco Real Estate" speciālisti apkopojuši datus par dzīvokļu cenu pieaugumu sērijveida mājās Latvijā. Trijās pilsētās vērojams cenas būtisks pieaugums.

RĪGA, 23. marts — Sputnik. Kompānijas "Arco Real Estate" sagatavotā atskaite liecina, ka 2021. gada februārī dzīvokļu cenas sērijveida mājās trijās pilsētās Latvijā būtiski pieaugušas, vēsta Tvnet.lv.

Ziņots, ka februārī Ogrē tipveida dzīvokļu cenas vidēji pieaugušas par 2,3%, tātad cena par kvadrātmetru sasniegusi 681 eiro. Kopumā kopš gada sākuma dzīvokļu cenas Ogrē pieaugušas par 3%.

Как выглядят особняки и усадьбы российских звезд и олигархов в Юрмале - Sputnik Latvija, 1920, 07.11.2020
Video
Krievijas skatuves mākslinieku un oligarhu savrupmājas Jūrmalā

Vienlaikus sērijveida dzīvokļu cenu pieaugums vērojams arī Kauguros, atzīmēja speciālisti, - februārī dzīvokļa cena pieaugusi par 1,4% un sasniegusi 640 eiro par kvadrātmetru. Kopš gada sākuma mājokļu cenas šajā pilsētā augušas par 2%.

Tipveida dzīvokļi sērijveida mājokļos kļuvuši dārgāki arī Jelgavā – par 1,5%, tātad tagad to var nopirkt par 551 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2021. gada sākuma mājokļu cenas Jelgavā augušas par 2%.

Iepriekš vēstīts, ka 2020. gadā mājokļu cenas Latvijā ir pieaugušas. Visu gadu auga cenas mājokļiem jaunbūvēs, savukārt dzīvokļi padomju laika mājās vispirms kļuva mazliet lētāki – to cenas sāka augt tikai gada beigās. Tātad nekustamo īpašumu aģentūras, kuru ienākumus veido zināms procents no darījuma vērtības, 2021. gadu sāka ar optimistisku noskaņojumu.

Ziņu lente
0