"Ārkārtējais režīms tiks pagarināts": Saeimas vicespīkers par dzīvi pēc 6. aprīļa

© Sputnik / Katerina VasinaПанорама Риги
Панорама Риги - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pozitīvais moments ir tāds, ka Latvija nav nonākusi līdz kritiskajam punktam. Taču problēma ar Covid-19 joprojām paliek, un pēc 6. aprīļa ārkārtējais režīms tiks pagarināts, apgalvo Saeimas vicespīkers Andrejs Klementjevs.

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Pēc Saeimas vicespīkera Andreja Klementjeva apgalvojuma, pēc 6. aprīļa Latvijas valdība pagarinās ārkārtējas situācijas režīmu. Par to viņš paziņoja radio "Baltkom" ēterā.

Klementjevs paskaidroja, ka esošie dati par Covid-19 Latvijā liecina, ka ārkārtējā režīma pagarināšana ir neizbēgama. Lai gan, pēc parlamentārieša vārdiem, Latvija nav nonākusi līdz tādam punktam kā, piemēram, Igaunija, situācija tomēr ir ļoti sarežģīta.

Туристы в защитных масках на одной из улиц Милана - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2021
Latvijas galvenais infektologs ir norūpējies par jauniem Covid-19 variantiem

Turklāt Klementjevs norāda, ka ārkārtējās situācijas režīms nedrīkst traucēt uzņēmēju darbu valstī. Tāpēc valdībai ir jāizstrādā skaidrs darbības algoritms.

Atgādinām, ka šī algoritma apspriešana valdībā izraisīja lielu Latvijas premjerministra Krišjāņa Kariņa neapmierinātību. Covid-19 stratēģiskās vadības sanāksmes beigās premjers neizturēja un aicināja kolēģus "beigt runāt par to, ka vajag citādi strādāt, un vienreiz sākt strādāt citādi".

Arī Klementjevs norāda, ka varas iestādēm ir jāizstrādā skaidrs vakcinācijas plāns un vienlaikus jāizveido skaidri grafiki un uzdevumi uzņēmējiem, kuri strādā apkalpošanas un tūrisma jomā. Cilvēkiem jābūt gataviem, uzskata vicespīkers.

"Ja situācija nepasliktināsies, tad aprīlī būs tā un tā, tad jūs varēsiet vai nu atvērt veikaliņus, vai nu arī atsākt tādu un tādu preču tirdzniecību. Mums pamazām ir jāsāk atbrīvot mūsu uzņēmējus no ierobežojumiem," teica parlamentārietis.

Ziņu lente
0