Putins atbildēja uz Baidena izteikumiem

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 17 декабря 2020
Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 17 декабря 2020 - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bērnībā, kad pagalmā viens ar otru strīdējāmies, teicām: kā kurš apsaukājas, pats tā saucas, pasmaidīja Krievijas prezidents.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins novēlēja veselību ASV līderim Džo Baidenam, kurš iepriekš visai asi izteicās par Krievijas vadītāju, vēsta RIA Novosti.

"Bērnībā, kad pagalmā viens ar otru strīdējāmies, teicām: "Kā kurš apsaukājas, pats tā saucas." Tā nav nejaušība. Tā nav tikai bērnu paruna un joks. Tur ir ļoti dziļa psiholoģiska jēga. Citā cilvēkā mēs vienmēr saskatām paši savas īpašības un domājam, ka viņš ir tāds pats kā mēs," piezīmēja Putins.

Prezidents atgādināja, ka katras tautas vēsturē "ir virkne dramatisku un asiņainu notikumu".

"Taču, kad mēs novērtējam citus cilvēkus vai pat citas valstis, citas tautas, mēs vienmēr it kā skatāmies spogulī. Mēs vienmēr tur redzam sevi," teica Putins.

Iepriekš Savienoto Valstu vadītājs apgalvoja, ka Vladimirs Putins "atbildēs par iejaukšanos vēlēšanās", turklāt mediji informē, ka sarunā ar telekanāla ABC žurnālistu Baidens nosaucis Krievijas prezidentu par "slepkavu", tomēr nav saprotams, ko tieši viņš ar to domājis. Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki atteicās paskaidrot, vai Putinam veltītā Baidena frāze bijusi metaforiska.

Официальный представитель Министерства иностранных дел РФ Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2021
Krievijas ĀM komentēja Baidena izteikumus par Krieviju

Krievijas Ārlietu ministrija Baidena izteikumus novērtēja kā Vašingtonas mērķtiecīgās politikas izpausmi, kas pēdējo gadu laikā, pēc būtības, apzināti iedzinusi divpusējo sadarbību strupceļā". Pēc Baidena izteikumiem KF vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs uzaicināts ierasties Maskavā konsultācijām, lai novērtētu pašreizējo attiecību kontekstu ar Vašingtonu. Resors uzsvēra, ka vēlas izvairīties no "neatgriezeniskas attiecību ar Vašingtonu degradācijas".

Krievijas Federācijas Padomes vicespīkers Konstantins Kosačovs atzīmēja, ka cerības uz ASV jauno administrāciju "ar šo nekaunīgo izteikumu norakstītas atkritumos". Senators piezīmēja, ka Maskava reaģēs arī ar citiem soļiem, ja Vašingtona neatvainosies.

Ziņu lente
0