Krievijas vēstniecība atbildēja uz ASV apsūdzībām par "iejaukšanos" vēlēšanās

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasЗдание Министерства иностранных дел РФ и Большой Кремлевский дворец.
Здание Министерства иностранных дел РФ и  Большой Кремлевский дворец. - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diplomātiskā misija norādīja, ka izlūkdienestu slēdzienus par to, ka Krievija esot organizējusi "ietekmes operācijas" ASV, apstiprina tikai izlūkdienestu pārliecība par to patiesumu.

RĪGA, 17. marts — Sputnik. Amerikāņu izlūkdienestu pārmetumi Krievijai par iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās ir nepamatoti, norādīja Krievijas vēstniecība ASV, vēsta RIA Novosti.

Otrdien publiskotajā izlūkdienesta pārskatā teikts, ka Krievija centusies nepieļaut Džo Baidena uzvaru un panākt Donalda Trampa ievēlēšanu, kā arī "sēt ķildas" amerikaņu sabiedrībā. Starp tiem, kuri, domājams, gribējuši ietekmēt balsošanu, nosaukta arī Irāna, "Hesbollah" un Kuba. Dokumentā anonsētas jaunas sankcijas pret Maskavu.

Diplomātiskā misija norādīja, ka izlūkdienestu slēdzienus par to, ka Krievija esot organizējusi "ietekmes operācijas" ASV, apstiprina tikai izlūkdienestu pārliecība par to patiesumu.

Избранный президент США Джозеф Байден с супругой Джилл Байден во время присяги - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2021
ASV izlūkdienests apsūdz Krieviju par mēģinājumiem neļaut Baidenam uzvarēt vēlēšanās

"Nav minēti ne fakti, ne konkrēti pierādījumi, kas apstiprinātu tādas pretenzijas," Krievijas vēstniecība konstatēja savā lapā Facebook.

Diplomāti uzsvēra, ka ASV kārtējās apsūdzības neveicina divpusējo attiecību normalizāciju un neatbilst Krievijas ierosinātajam līdztiesīgam un savstarpējas cieņas pilnam ekspertu dialogam ar mērķi meklēt risinājumus aktuālākajos jautājumos.

ASV prezidenta preses sekretāre Džena Psaki iepriekš neko neminēja par to, kad varētu ieviest kārtējās sankcijas pret Krieviju. Saskaņā ar CNN datiem, par tādu soli Baltais nams varētu izšķirties jau nākamajā nedēļā.

ASV prezidenta vēlēšanas notika 3. novembrī. Tajās uzvarēja demokrāts Džo Baidens ar 306 elektoru balsīm pret 232, ko saņēma republikānis Tramps. Bijušais prezidents skaļi pārmeta sāncenšiem mēģinajumus "nozagt vēlēšanas". Viņa advokāts Rūdijs Džuliani atzimēja, ka pārkāpumi balsošanas gaitā bija sistemātiski.

ASV jau iepriekš vairākkārt izskanējuši uzbrukumu, kas saistīti ar "iejaukšanos" vēlēšanās. Krievija tamlīdzīgas apsūdzības ne vienu vien reizi ir atspēkojusi.

Ziņu lente
0