ASV izlūkdienests apsūdz Krieviju par mēģinājumiem neļaut Baidenam uzvarēt vēlēšanās

© Sputnik / Stringer / Pāriet pie mediju bankasИзбранный президент США Джозеф Байден с супругой Джилл Байден во время присяги
Избранный президент США Джозеф Байден с супругой Джилл Байден во время присяги - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Nacionālais izlūkošanas dienests savā pārskatā paziņoja, ka Krievijas prezidents devis rīkojumu organizēt ietekmes operācijas ar mērķi diskreditēt prezidenta Baidena kandidatūru un Demokrātisko partiju.

RĪGA, 17. marts — Sputnik. Amerikāņu izlūkdienesti apsūdz Krieviju par mēģinājumiem kaitēt Džo Baidenam 2020. gada prezidenta vēlēšanās un veicināt Donalda Trampa atkārtotu ievēlēšanu, vēsta RIA Novosti.

"Mēs uzskatām, ka prezidents Putins devis rīkojumu organizēt ietekmes operācijas ar mērķi diskreditēt prezidenta Baidena kandidatūru un Demokrātisko partiju, graut sabiedrības uzticību vēlēšanu procesam un padziļināt sociāli politisko plaisu ASV," teikts pārskatā, ko publiskojis Nacionālā izlūkošanas dienesta direktora ofiss.

Люди на одной из улиц в Нью-Йорке после новостей о победе на выборах президента США кандидата от Демократической партии Джозефа Байдена - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2021
Viedoklis
Iemācīs demokrātiju. ASV izvēlējušās iejaukšanās metodes

Dokumenta autori apgalvo, ka "grupa Krievijas valdības organizāciju īstenojusi šo operāciju". Izlūkdienesti "lielā mērā" ir pārliecināti par savu vērtējumu.

"Krievijas valsts amatpersonas un viņu padotie, kas apkalpo Kremļa intereses, pastāvīgi centās ietekmēt sabiedrisko viedokli ASV," teikts pārskatā.

Cita starpā tajā apgalvots, ka "Maskavas stratēģijas galvenais elements" ir ar Krievijas izlūkdienestu saistīti cilvēki. Pēc izlūkošanas domām, viņi esot izplatījuši dezinformāciju un "neapstiprinātas apsūdzības pret prezidentu Baidenu". Šīs kampaņas adresāts it kā esot bijuši amerikāņu mediji, oficiālas personas un privātpersonas ASV, ieskaitot bijušā prezidenta Trampa un viņa administrācijas tuvākās aprindas.

ASV jau iepriekš vairākkārt izskanējuši uzbrukumu, kas saistīti ar "iejaukšanos" vēlēšanās. Krievija tamlīdzīgas apsūdzības ne vienu vien reizi ir atspēkojusi.

ASV prezidenta vēlēšanas notika 3. novembrī. Tajās uzvarēja demokrāts Džo Baidens ar 306 elektoru balsīm pret 232, ko saņēma republikānis Tramps. Bijušais prezidents skaļi pārmeta sāncenšiem mēģinajumus "nozagt vēlēšanas". Viņa advokāts Rūdijs Džuliani atzimēja, ka pārkāpumi balsošanas gaitā bija sistemātiski.

Ziņu lente
0