Veselības ministrija pieņēmusi lēmumu likvidēt Vakcinācijas biroju

© Sputnik / Игорь Маслов / Pāriet pie mediju bankasВакцинация медицинских работников против COVID-19 препаратом Oxford/AstraZeneca в ЦРБ Ивано-Франковской области Украины
Вакцинация медицинских работников против COVID-19 препаратом Oxford/AstraZeneca в ЦРБ Ивано-Франковской области Украины - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Veselības ministrija atzinusi, ka Vakcinācijas biroja izveide nebija īpaši sekmīga ideja.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. Veselības ministrs Daniels Pavļuts informēja, ka plānots likvidēt VM struktūrvienību – Vakcinācijas biroju, vēsta Tvnet.lv. Pavļuts atzīmēja, ka turpmāk vakcinācijas procesu koordinēs jauna iestāde, radīta Nacionalā veselības dienesta paspārnē.

Nesen petīcija par Vakcinācijas biroja likvidāciju saņema pietiekamu skaitu parakstu, lai tiktu izskatīta Saeimā. Iniciatīvas autori uzsvēra, ka laikā, kad valsts pārdzīvo smagu periodu, bet pats vakcinācijas process Latvijā rit bēdīgi, ir ārkārtīgi nesaprātīgi tērēt naudu biroja darbinieku algām.

Стопка водки - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2021
"Vakcīnas var droši apvienot ar alkoholu": Manavakcina.lv tvīts radījis skandālu

Pavļuts nenoliedza, ka saprot kritiku, ar ko saskaras birojs, tomēr uzskata, ka tā ir pamatota vien daļēji, jo organizācijai tomēr izdevies divu mēnešu laikā likt pamatus masveida vakcinācijai. Ministrs uzsvēra: neskatoties uz biroja reorganizāciju, liela daļa darbinieku turpinās vakcinācijas koordinācijas darbu NVD.

Iepriekš vēstīts, ka liela daļa iedzīvotāju ir neapmierināti ar Vakcinācijas biroja darbu. Aptauja, ko Kantar TNS organizēja iedzīvotāju vidū 18-60 gadu vecuma grupā, rāda: vidējā atzīme sastādīja tikai 3 punktus no 10.

Zemāko vērtējumu (1-4 punktus) piešķīra vairāk nekā puse (56%) iedzīvotāju, vidējo atzīmi (5-6 punktus) – 13% iedzīvotāju, bet augstāko (7-10 punktus) – tikai 7% iedzīvotāju.

Katram desmitajam iedzīvotājam (12%) nav konkrētka viedokļa šajā jautājumā, vēl 12% norādīja, ka neko nav dzirdējuši par tādu biroju un tā darbu.

Ziņu lente
0