Latvijas galvenais infektologs ir norūpējies par jauniem Covid-19 variantiem

© Sputnik / Alessandro Rota / Pāriet pie mediju bankasТуристы в защитных масках на одной из улиц Милана
Туристы в защитных масках на одной из улиц Милана - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Dumpja domām tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri atgriežas no siltajām valstīm, jāievēro stingra pašizolācija.

RĪGA, 15. marts - Sputnik. Latvijas iedzīvotājiem, kuri atgriežas no siltajām zemēm, pēc ierašanās jāievēro stingra pašizolācija, uzskata Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis, raksta Bb.lv.

Pēc viņa vārdiem lielāka kļūs importētu gadījumu nozīme. Dumpis paskaidroja, ka daži vīrusa varianti, kas patlaban cirkulē siltajās zemēs, ir mazāk jūtīgi pret esošajām vakcīnām.

​"Ja ceļošana tiek atļauta, tad jānodrošina tiešām stingra kontroles sistēma atbraucējiem," teikts ziņojumā, ko Dumpis izvietojis savā Twitter mikroblogā.

Федеральный канцлер Австрии Себастьян Курц - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2021
Kurcs iestājies par Latviju: vakcīnu nepietiek, pat līdz rudenim visi netiks vakcinēti

Iepriekš Sputnik rakstīja, ka no 17. marta tiks atjaunoti lidojumi no Latvijas uz trešajām valstīm, kā arī atļauti čarterlidojumi. Tomēr saglabājas nosacījums, saskaņā ar kuru ārzemnieki var iekļūt Latvijā tikai svarīgu iemeslu dēļ. Lēmuma projektu piedāvājusi Satiksmes ministrija, norādot, ka ir jāatjauno aviosatiksme, jo šādi reisi ir atļauti Igaunijā un Lietuvā, tādējādi Latvijas iedzīvotāji aviolidojumiem izmanto šo valstu lidostu pakalpojumus.

Tomēr tūrisma operatoriem joprojām ir bažas, ka cilvēkus varētu atbaidīt, piemēram, prasība ieverot pašizolāciju pēc atgriešanās Latvijā nevis mājas apstākļos, bet viesnīcā, par kuru būs jāmaksā.

Ziņu lente
0