Viedoklis

Cēzara jaunā sieva. ASV draud izrēķināties, ja parādīsies "dezinformācija" par Pfizer

© REUTERS / DADO RUVICВакцина от COVID-19 производства компании Pfizer
Вакцина от COVID-19 производства компании Pfizer - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu vakcīna – gluži kā Cēzara sieva – ir ārpus jebkādām aizdomām. Pats Cēzars, starp citu, to paziņoja, bet no sievas šķīrās. Taču ASV joprojām sola visiem tikai savas "pareizās" zāles no ligas.

Savā nepieteiktajā, toties jo niknajā vakcīnu karā ASV, šķiet, labu prātu liktu lietā savu galveno ieroci, kas der visos dzīves gadījumos. Šajā kontekstā tas vēl nav celts dienas gaismā, tomēr uz mēles jau ir, atzīmēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans.

"Mēs stāvēsim stingri un droši dosim pretsparu," teica valsts sekretārs Entonijs Blinkens Kongresā, kad sākās runas par "Krievijas dezinformāciju" par amerikāņu vakcīnām. Nu, ja viņi tā izsakās, var droši gaidīt sankcijas. Jā, "apšaudi" var sākt ar tām pašām četrām tiešsaistes platformām, kas it kā Krievijas specdienestu uzdevumā nomelno amerikāņu preparātus cīņai pret koronavīrusu.

Российская вакцина Гам-Ковид-Вак (Sputnik V)  - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2021
Vakcīna "Sputnik V" reģistrēta jau 46 pasaules valstīs

Varbūt nevajag ķēpāties – vajag uzreiz arī pašus tos specdienestus ierakstīt melnajā sarakstā. Pēc tam, ja nelīdzēs, sākt tiešus uzbrukumus Gamaleja centram, "Vektor" un pārējām konkurējošajām organizācijām, ko ASV apšauda ik reizi, kad zaudē konkurences cīņā.

Japāna šajā jomā nav konkurents, bet pacients, tomēr arī to amerikāņi var ieskaitīt starp "dezinformatoriem" - Veselības ministrija atklāja, ka valstī fiksēti jau 25 anafilaksjas gadījumi pēc Pfizer vakcīnas. Nelaba dūša, reiboņi, nieze, elpas trūkums. Viss, ko ārsts nav paredzējis. Tātad arī Tokija ir starp "neliešiem".

Amerikāņu vakcīna – gluži kā Cēzara sieva – ir ārpus jebkādām aizdomām. Pats Cēzars, starp citu, to paziņoja, bet no sievas Pompejas Sullas šķīrās. Bet Vašingtona, neskatoties uz blaknēm, turpina solīt visiem savu "pareizo" glābiņu no ligas. Tikai viņu acīs "liga" ir nevis koronavīruss, bet gan Krievijas dalība cīņā ar to.

Būtu labi, ja amerikāņi nomierinātos, uzelpotu un aptvertu, ka viņi Krievijai nav sāncenši. Krievijas "Sputnik" ir sava orbīta. Bet viņus moka skaudība. Pie tam Krievijas preparāts jau ir Meksikā. Jau otrā partija. Un tā jau ir visīstākā Savienoto valstu "pavēdere".

Ja preparāts parādīsies Eiropā, tas jau būs tikpat kā "Ziemeļu straume 2". Starp citu, pret to ASV ir gandrīz tādas pašas pretenzijas. Ieduras kā šprice maigajā Eiropas ķermenī, uzsēdina to uz gāzes adatas. Cik labi, ka Savienotajām Valstīm vienmēr ir gatava atbilde. Sankcijās viņi ir iepratušies – katru gadu ievieš jaunas. Tā nu Kongresā Tonijs Blinkens, teju vai ar asarām acīs apsolīja atdarīt Krievijai par "apmelojumiem".

Austrieši iet par tālu: doktors Sosnovskis par Sputnik V un vakcīnu sacīkstēm - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2021
Video
Austrieši "iet par tālu": doktors Sosnovskis par "Sputnik V" un vakcīnu sacīkstēm

"Es atbalstu jūsu raizes par nepatieso informāciju, kas attiecas uz mūsu vakcīnu, ko cita starpā publicē arī Krievija. Tas ir nepareizs solis un ļoti bīstams, un galu galā vērsts pret viņiem pašiem, jo viņi paši nebūs drošībā, kamēr visa pasaule nebūs vakcinēta," rokas lauzīdams, sūkstījās pasaku teicējs Blinkens.

Zinātnes miljardi tak grimst, gluži kā Bermudās. Visas smadzenes sašķaidītas, visas rieviņas izgludinātas. Varbūt viņam vēl kāda injekcija vajadzīga? Varbūt palīdzēs?

Tikai ne "Sputnik V" injekcija – Krievija godīgi atzīst, ka tās darbība ir ierobežota. Proti, tā līdz tikai tiem, kuri apjēdz, kas un kā. Amerikāņiem taču nelīdzēs tas, lai sirsniņa nomierinātos. Vismaz uz kādu brīdi, kamēr Krievija izglābs pasauli.

Ziņu lente
0