Valdība apņēmusies cīnīties ar emocionālo spriedzi sabiedrībā

© pixabayСилуэт девушки
Силуэт девушки - Sputnik Latvija, 1920, 12.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pandēmijas un ilgstošā ārkārtējās situācijas režīma apstākļos valdība iegrimusi domās par iespēju piešķirt līdzekļus kampaņai veselīga dzīvesveida propagandai.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Latvijas valdība plāno tuvākajā laikā atvēlēt 330 tūkstošus eiro kamapaņai ar mērķi mazināt iedzīvotāju emocionālo spriedzi un popularizēt veselīgu dzīves veidu, stāsta Press.lv.

Valdība izskatījusi informatīvo atskaiti par komplekso komunikāciju kampaņu īstenošanu, kas nepieciešamas Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī 2021. gadā.

Kampaņas mērķis būs panākt, lai esošie drošības noteikumi būtu precīzāki un saprotamāki. Tomēr tās izstrādātāji plāno ne tikai palielināt epidemioloģisko drošību, bet arī mazināt emocionālo spriedzi, kas valda sabiedrībā.

Насилие в семье - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2020
Ārkārtējas situācijas laikā aug vardarbība ģimenē, taču policija agresorus neaiztur

Iepriekš vēstīts, ka pēc Stradiņa Rīgas universitātes psiholoģijas laboratorijas vadītājas Jeļenas Koļesņikovas domām, "koronakrīze", tāpat kā jebkurš cits ilgstošs stress, būtiski ietekmējusi cilvēku emocionālo un fizisko stāvokli.

Viņa konstatēja, ka izplatītākās problēmas šajā periodā ir enerģijas trūkums, galvas sāpes, problēmas ar miegu un apetīti.

Speciāliste uzsver, ka aug uzbudinājums, bailes, skumjas, cilvēkus pārņem apātija vai izsīkums, depresīvs stāvoklis. Cilvēki biežāk konfliktē ar tuviniekiem vai citiem cilvēkiem. Daļa pastiprināti lieto alkoholu un narkotikas. Ja ir tieksme pēc alkohola vai citām atkarību radošām vielām, viņa atgādināja, šie simptomi ar laiku kļūst aizvien izteiktāki. Stresa situācijā pastāv liels veselības problēmu saasināšanās risks, viņa atklāja savus novērojumus.

Ziņu lente
0