KF politiķis: Krievija konsekventi mazina atkarību no dolāra

Доллары США - Sputnik Latvija, 1920, 12.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV dolārs vēl paliks apgrozībā Krievijā, tomēr ir jāsamazina ekonomikas atkarība no tā, ir pārliecināti Krievijas politiķi.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Krievija pakāpeniski pārvar atkarību no dolāra, žurnālistiem pastāstīja Krievijas Valsts domes spīkers Vjačeslavs Volodins, vēsta RIA Novosti.

"Piemēram, EES ietvaros norēķini nacionālajās valūtās pieauguši līdz 74%. Plānveidīgi palielinām tirdzniecību nacionālajās valūtās ar Ķīnu, Turciju," viņš konstatēja.

Parlamenta apakšpalātas spīkers atgādināja, ka februāra nogalē Krievija nomainījusi Nacionālās labklājības fonda līdzekļu struktūru – tajā iekļauta Japānas jena un Ķīnas juaņa. Pie tam, Uzsvēra Volodins, ASV dolāra un Eiro daļa samazinājusies no 45% līdz 35%, sterliņu mārciņas daļa saglabājusies 10% līmenī.

Американский доллар - Sputnik Latvija, 1920, 17.11.2019
Tas taču ir lieliski: franči sajūsmināti par Krievijas centieniem atteikties no dolāra

Iepriekš Federācijas Padomes priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko intervijā RIA Novosti pastāstīja, ka ASV dolārs vēl paliks apgrozībā Krievijā, tomēr ir jāsamazina ekonomikas atkarība no tā.

Politiķe atgādināja, ka Krievijas zelta un valūtu rezerves jau ir daudz mazāk atkarīgas no dolāra, tomēr sasniegta arī virkne citu sajūtamu rezultātu: pēdējo desmit gadu laikā Maskavas ieguldījumi ASV valsts obligācijās samazinājušies 30 reizes.

Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs intervijā aģentūrai Bloomberg atzīmēja, ka Krievijai jāsamazina dolāra loma jebkādās operācijās, nivelējot "atkarību no šī pastāvīgu naidīgu soļu indīgā avota".

Ziņu lente
0