Eiropas Parlamentā aicina izmantot "Ziemeļu straumi 2" pret Krieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвропейский парламент
Европейский парламент - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politiķis uzskata, ka gāzesvads "nav Eiropas interesēs", un aicina izmantot to kā "instrumentu ārpolitikā".

RĪGA, 10. marts — Sputnik. Eiropas Savienībai ir jāizmanto "Ziemeļu straume 2" kā instruments spiedienam pret Maskavu, uzskata Eiropas Parlamenta lielākās frakcijas "Eiropas tautas partija" priekšsēdētājs Manfrēds Vēbers, vēsta RIA Novosti

Intervijā izdevumam Spiegel politiķis paziņoja, ka gāzesvads "nav Eiropas interesēs", un aicināja Briseli izmantot to kā "instrumentu ārpolitikā", jo Berlīne neplāno apturēt projektu.

Эксперт Василий Колташов  - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2021
Ukraina gatava bojāejai? Ekonomists vērtē Kijevas runas par "Ziemeļu straumi 2"

Pēc Vēbera domām, "Ziemeļu straume 2" ekonomiski stabilizē "Putina sistēmu, kas lielā mērā darbojas pret ES un tās dalībvalstīm".

"Ja Krievijas vadība neatgriezīsies pie partneriskas sadarbības, cauruļvads nevarēs darboties pilnā mērā," viņš uzsvēra un ierosināja saistīt gāzesvada ekspluatāciju ar Maskavas "tālāko uzvedību".

Vēbers aicināja ES izturēties pārliecinošāk ārpolitikā un atzīmēja, ka Eiropai vajadzētu "atteikties kno naivuma attiecībās ar Putinu un citiem ģeopolitiskajiem spēlētājiem".

Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka "Ziemeļu straume 2" ir ekonomisks projekts, kas izdevīgs Eiropai. Vācijas kanclere Angela Merkele tāpat apstiprināja: Berlīnes viedoklis par projektu nemainās.

Ziņu lente
0