Itālijā gaida Krievijas vakcīnas "Sputnik V" reģistrāciju EZA

CC BY 2.0 / ZaldyImg / Шприц. Архивное фото
Шприц. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālijas premjerministrs pauda cerību, ka EZA tuvākajā laikā reģistrēs Krievijā izstrādāto vakcīnu pret Covid-19 "Sputnik V".

RĪGA, 9. marts — Sputnik. Itālijā populārās televīzijas raidījuma valsts telekanāla Rai 3 ēterā valsts veselības ministrs Roberto Speranca izteicās par Krievijas vakcīnu pret Covid-19 "Sputnik V", vēsta RIA Novosti.

Speranca paziņoja, ka Itālija ir gatava uzsākt ar Krieviju diskusiju par vakcīnas piegādi pēc tam, kad tā tiks apstiprināta Eiropas Zāļu aģentūrā (EZA). Atgādinām, ka tās reģistrācija jau notiek. Turklāt ES jau paskaidroja, ka Eiropas Savienība neliedz saviem dalībvalstīm iepirkt Covid-19 vakcīnas, kuras nav reģistrētas Eiropas Zāļu aģentūrā.

Очередь на вход в торговый центр в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2021
Latvijā aprēķināja, cik izmaksā Covid-19 ierobežojumi

Ministrs paudis cerību, ka EZA apstiprinās vakcīnu tuvākajā laikā.

Pēc Sperancas vārdiem, viņu personiski neinteresē, kurā valstī tiek ražota Covid-19 vakcīna, ja preparātu atbalsta EZA un Itālijas zāļu aģentūrā (Aifa).

"Esmu pilnīgi atklāts attiecībā uz Krievijas vakcīnu, tāpat kā citām vakcīnām, kuras var parādīties pasaulē, lai tik pārbaudes un kontroles, kas jāveic attiecīgajām aģentūrām, paradītu labu rezultātu," uzsvēra ministrs, norādot, ka nacionālajām barjerām vairs nav jēgas.

Vakcīna "Sputnik V" ir apstiprināta 46 pasaules valstīs

Tikmēr Krievijas vakcīna "Sputnik V" ir apstiprināta 46 pasaules valstīs un kļuvusi otrā pēc popularitātes pasaulē, apdzenot vakcīnas Pfizer un Moderna, kas ierindojās trešajā un ceturtajā vietā attiecīgi. Pirmo vietu ieņem AstraZeneca vakcīna.

Pašlaik preparāts "Sputnik V" ir reģistrēts Krievijā, Baltkrievijā, Argentīnā, Bolīvijā, Serbijā, Alžīrijā, Palestīnā, Venecuēlā, Paragvajā, Turkmēnijā, Ungārijā, OAE, Irānā, Gvinejā, Tunisijā, Armēnijā, Meksikā, Nikaragvā, Serbu Republikā (valstisks veidojums Bosnijas un Hercegovinas teritorijā), Libānā, Mjanmā, Pakistānā, Mongolijā, Bahreinā, Melnkalnē, Sentvinsentā un Grenadīnās, Kazahstānā, Uzbekistānā, Gabonā, Sanmarīno, Ganā, Sīrijā, Kirgīzijā, Gajānā, Ēģiptē, Hondurasā, Gvatemalā, Moldovā, Slovākijā, Angolā, Džibuti, Kongo Republikā, Šrilankā, Laosā un Irākā.

Российская вакцина от коронавируса Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2021
Antivielas pret Covid-19 ir tikai katram desmitajam Zemes iedzīvotājam

Slovākijas premjerministrs Igors Matovičs pat sastrīdējās ar valdību Krievijas vakcīnas dēļ. Slovākija tāpat, kā Ungārija reģistrējusi Krievijas vakcīnu "Sputnik V", negaidot Eiropas regulatora apstiprinājumu. Pirmā vakcīnas partija jau tika nogādāta Slovākijā no Maskavas.

Lēmums par Krievijas vakcīnas iegādi izraisīja debates slovāku politiķu vidū, kuri acīmredzot nobijušies, ka Eiropas Savienībai nepatikšot viņu "patvaļība".

Toties valsts premjers ne no kā nenobijās un uzlika sev mērķi aizsargāt cilvēku veselību un dzīvību. Viņš teica, ka viņš "nav slepkava" un tāpēc ne par ko neatteiksies no Krievijas vakcīnas.

Ziņu lente
0