Latvijā acumirklī tika izpārdotas biļetes lidojumam uz Tenerifi

© Sputnik / Артур Александров / Pāriet pie mediju bankasОтель на Тенерифе
Отель на Тенерифе - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji momentāni reaģēja uz iespēju aizlidot uz Kanāriju salām un izpirkuši biļetes uz čartereisu līdz Tenerifei, kas tika atjaunots no 5. marta.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. Tūrisma operators Novatours piektajā martā atjaunoja iespēju iegādāties biļetes uz reisu līdz Tenerifei, vēsta Mixnews.lv.

Pēc Novatours komunikācijas konsultantes Ievas Salas vārdiem, biļetes uz šo reisu tika uzreiz izpārdotas. Sala norāda, ka tas apliecina Latvijas ceļotāju ilgas pēc ārvalstu ceļojumiem.

Мужчина с чемоданом - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2021
Lido nezināmā virzienā: aviokompānija Austrālijā pārdod "noslēpumainos reisus"

Kā paskaidroja Novatours vadītājs Leonīds Močenovs, tūristi no Latvijas ir gatavi pielāgoties striktajiem drošības noteikumiem, lai pēc Latvijas garās ziemas varētu baudīt vasarīgas saules mieru.

Turklāt Novatours uzsver, ka rūpīgi analizējuši visus riskus un pārrunājuši situāciju ar dalībvalstu kompetentajām institūcijām, pirms pieņemt lēmumu par lidojumu atjaunošanu uz Kanāriju salām, jo viņu prioritāte ir klientu drošība.

Turklāt, pēc Ievas Salas vārdiem, tie tūristi, kuri jau izbaudījuši ārzemju braucienus, apliecināja, ka drošība šādu ceļojumu laikā ir nodrošināta augstākajā līmenī. Pie tam ierobežojumi netraucē atpūsties.

Tūrisma operators tomēr aicina visus tūristus rūpīgi apsvērt riskus, ievērot noteikumus un ņemt vērā ieteikumus.

Atgādinām, ka Civilās aviācijas aģentūrā iepriekš tika paziņots, ka Latvija ir vienīgā ES valsts, kurā ir spēkā aviosatiksmes aizliegums ar trešajām valstīm.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2021
Satiksmes ministrija ierosina atcelt aizliegumu lidojumiem uz trešajām valstīm

Aizliegums lidot uz trešajām valstīm no lidostas Rīga nemaz nenozīmē, ka Latvijas iedzīvotāji neceļo, viņi tik atrod apvedceļus - visbiežāk caur Viļņu vai Polijas lidostām. Pēc aģentūras rīcībā esošajām ziņām, katru nedēļu tā rīkojas aptuveni 600 cilvēku. Piemēram, no Viļņas Latvijas iedzīvotāji lido ne tikai uz Kijevu un Minsku, bet arī uz Ēģipti un Turciju.

Atpakaļ ceļotāji atgriežas no Viļņas caur sauszemes robežu.

Tādējādi Rīga zaudējusi savu tranzīta mezgla statusu starp Austrumiem un pārējo pasauli. Tranzīta pasažierus pārņēma Viļņa.

Bet nacionālais pārvadātājs airBaltic sola, ka, tiklīdz pandēmija beigsies, no Rīgas tiks atjaunoti lidojumi 70 virzienos.

Ziņu lente
0