Bloomberg vēsta par "ekstremālu soli" jaunajās sankcijās pret Krieviju

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasЗдание Министерства иностранных дел РФ и Большой Кремлевский дворец.
Здание Министерства иностранных дел РФ и  Большой Кремлевский дворец. - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācijas avoti vēsta, ka rietumvalstis apspriež iespējas ieviest sankcijas pret "Krievijas oligarhiem" ar "Magņitska akta starpniecību".

RĪGA, 6. marts — Sputnik. ASV un Lielbritānija apspriež iespējas ieviest tālākas sankcijas pret Krieviju "par ķīmisko ieroču pielietošanas aizlieguma pārkāpumu", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Bloomberg.

Рассмотрение административного дела в отношении Алексея Навального в Симоновском суде - Sputnik Latvija, 1920, 05.03.2021
Viedoklis
Ar jaunajām sankcijām Rietumi nolaiž "dzelzs priekškaru"

Pēc aģentūras informācijas avotu domām, ASV prezidents Džo Baidens varētu izskatīt tādu "ekstremālu soli", kā ierobežojumus pret Krievijas valsts parādu.

Pie tam apgalvots, ka Savienoto Valstu līderis par tādu soli izšķirsies tikai gadījumā, ja Krievija "atkal pārkāps ķīmisko ieroču pielietošanas aizliegumu". Saskaņā ar aģentūras rīcībā esošajiem datiem, ASV to, domājams, darīs sadarbībā ar Eiropu.

Informācijas avoti vēsta, ka cita starpā tiek apspriestas iespējas ieviest sankcijas pret "Krievijas oligarhiem". Šiem nolūkiem Vašingtona varētu izmantot "Magņitska aktu", kas ļauj ieviest ierobežojumus pret personām, kas, pēc ASV varasiestāžu domām, ir saistītas ar cilvēktiesību pārkāpumiem vai korupciju.

Jaunās sankcijas pret Krieviju

Otrdien Eiropas Savienība pirmo reizi ieviesa sankcijas jaunā globālā režīma ietvaros par cilvēktiesību pārkāpumiem pret četriem Krievijas pilsoņiem par Alekseja Navaļnija arestu. ASV Eiropas pēdās ziņoja, ka pret Krieviju vērstas sankcijas. Sarakstā iekļautas 14 organizācijas ar formulējumu "par bioloģisko un ķīmisko ieroču ražošanu". Piedevām amerikāņu sankcijas būs vērstas pret konkrētām personām un organizācijām, iekļaus eksporta un vīzu ierobežojumus.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Maskavas reakcija pēc ASV iespējamām sankcijām pret Krieviju būs viennozīmīga. Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, ka Kremlis ir pārliecināts: sankciju politika pret Krieviju savus mērķus nesasniedz.

Ziņu lente
0