Ņujorkā reģistrēts jauns koronavīrusa variants

© AP Photo / Bernat ArmangueВакцинация от COVID-19
Вакцинация от COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunajam koronavīrusa variantam mediķi piešķīruši nosaukumu B.1.526. Zinātnieki uzskata, ka tā variācijas, iespējams, var samazināt vakcīnu efektivitāti.

RĪGA, 26. februāris — Sputnik. Ņujorkā izplatās jauns koronavīrusa SARS-CoV-2 variants, kura mutācijas, iespējams, var samazināt vakcīnu efektivitātim, stāsta avīze New York Times, atsaucoties uz zinātniekiem no Kalifornijas tehnoloģiskā institūta un Kolumbijas universitātes zinātnieku pētījumiem.

Jaunajam koronavīrusa variantam mediķi piešķīruši nosaukumu B.1.526. Pirmo reizi tas reģistrēts novembrī, līdz februāra vidum tas izplatījies jau visnotaļ plaši.

Экспресс-тестирование на COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 15.02.2021
Krievija reģistrēja testu SARS-CoV-2 britu štamma identifikācijai

"Mēs novērojam gadījumus Vestčesterā, Bronksā, Kvīnsā un Manhetenas lejas daļā, kā arī Bruklinā. Tāpēc domājam, ka tas ir plaši izplatīts. Tas nav atsevišķš uzliesmojums," Kolumbijas universitātes Pētījumu centra "Aaron Diamond AIDS" direktora, doktora Deivida Ho teikto citēja RIA Novosti.

Pēc zinātnieku domām, Ņujorkā reģistrētā koronavīrusa varianta mutācijas līdzinās tām, kas agrāk atrastas citās valstīs, arī DĀR.

Pasaulē jau reģistrēta virkne SARS-CoV-2 štammu, to vidū vairāki – Lielbritānijas, DĀR un Brazīlijas – rada īpašas bažas.

Lielbritānijā jaunā vīrusa mutācija fiksēta decembra vidū. Zinātnieki uzskata, ka šis koronavīrusa variants varētu būt par 70% virulentāks nekā parastais, tāpēc no iedzīvotājiem tiek pieprasīta īpaša piesardzība.

Dienvidāfrikas štamms 501.V2 fiksēts oktobrī. Kopš tā laika tkas kļuvis par dominējošo vīrusa paveidu reģionā. Tāpat kā britu variants, arī tas ir virulentāks nekā parastais. Tomēr pagaidām nav saņemti dati, kas liecinātu: jaunie štammi būtu bīstamāki no letalitātes viedokļa vai padarīt smagāku slimības gaitu.

Ziņu lente
0