Tiesa lēmusi par sodu Navaļnijam lietā par veterāna apmelošanu

© Sputnik / Павел Бедняков / Pāriet pie mediju bankasАлексей Навальный в зале суда
Алексей Навальный в зале суда - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Miertiesa atzina Alekseju Navaļniju par vainīgu Lielā Tēvijas kara veterāna apmelošanā.

RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Tiesa Maskavā atzinusi Alekseju Navaļniju par vainīgu Lielā Tēvijas kara veterāna apmelošanā un piespriedusi viņam soda naudu 850 tūkstošu rubļu apmērā.

Saskaņā ar izmeklēšanas datiem, Navaļnijs publicēja sociālajos tīklos ierakstu, kurā redzams Lielā Tēvijas kara veterāns Ignāts Artjomenko un pavadīja to ar apzināti melīga rakstura komentāriem, kuri nomelno kara dalībnieka godu un cieņu. Pants par apmelošanu paredz naudas sodu vai piespiedu darbus.

Павел Фельдман - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2021
Kaitē paši sev: politologs pastāstīja, kā Igaunija kritusi ķibelē Navaļnija dēļ

Tiesa secināja, ka Navaļnija vainu pierāda paša veterāna, viņa mazdēla, kopējas un kaimiņienes liecības, kā arī liecinieku liecības, kuri nejauši ieraudzījuši internetā blogera komentārus un informēja par tiem Izmeklēšanas komiteju. Spriedums ņem vērā arī lingvista ekspertīzes, kas uzstājās tiesā apsūdzības pusē. Sods jāapmaksā triju dienu laikā.

Kopš Krievijas prezidents parakstījis likumu par kriminālatbildības pastiprināšanu par apmelošanu, saskaņā ar šo pantu iespējams stingrāks sods – brīvības atņemšana, taču tas netiek piemērots iepriekš ierosinātajām lietām.

Sestdien Maskavas pilsētas tiesa atzina par likumīgu lēmumu par nosacītās brīvības atņemšanas nomainīšanu pret reālu sodu Aleksejam Navaļnijam un ņēma vērā laiku, kas pavadīts mājas arestā un izmeklēšanas izolatorā.

Janvārī blogeris atgriezās Krievijā no Vācijas, un 2. februārī Simonovskas tiesa pieņēma lēmumu atcelt piespriesto nosacīto sodu "Iv Roše" lietā par krāpšanos un nomainīt to pret brīvības atņemšanu uz 3,5 gadiem vispārēja režīma kolonijā, ņemot vērā daudzos pārbaudes termiņa noteikumu pārkāpumus. Navaļnija nosacītās sodāmības saistītas ar vairāk nekā 16 miljonu rubļu izšķērdēšanu ("Kirovļes" lieta) un vairāk nekā 30 miljonu rubļu nolaupīšanu ("Iv Roše" lieta). Navaļnijs neatzīst sevi par vainīgu nevienā lietā un apgalvo, ka viņu vajā politisku iemeslu dēļ.

Ziņu lente
0