Bils Geitss nosaucis vienu no galvenajiem pasaules glābšanas pasākumiem

© AFPБилл Гейтс
Билл Гейтс - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bils Geitss uzskata, ka pats sarežģītākais uzdevums, kas sagaida cilvēci, ir klimatiskā neitralitāte.

RĪGA, 21. februāris — Sputnik. Korporācijas Microsoft dibinātājs un mecenāts Bils Geitss pastāstījis, kā bagātās valstis var palīdzēt glābt cilvēci no klimatiskās katastrofas, vēsta RIA Novosti.

"Es uzskatu, ka visām bagātajām valstīm ir simtprocentīgi jāpāriet pie sintētiskās liellopa gaļas. Ar laiku jūs pieradīsiet pie jaunajām garšas sajūtām, ko ražotāji pamazām uzlabos," viņš paziņoja intervijā izdevumam Technology Review.

Geitss pauda cerību, ka pāreja pie augu valsts izcelsmes olbaltumvielām palīdzēs mazināt metāna izmešus, ko ražo lopkopības nozare.

Iepriekš uzņēmējs norādīja, ka klimatiskās neitralitātes sasniegšana ir pats sarežģītākais uzdevums cilvēcei. Šim nolūkam, pēc viņa domām, uzmanība jāpievērš siltumnīcas gāzu izmešu samazināšanai, kas rodas, sadedzinot ogles, naftu un gāzi.

Pirms tam Geitss atzīmēja, ka sava mēroga un radīto briesmu ziņā klimata pārmaiņas var pārspēt Covid-19 pandēmiju.

"Ik gadus šīs problēmas upuru skaits var būt lielāks, nekā tas, ar ko mums ir darīšana tagad, pandēmijas laikā," konstatēja uzņemējs.

Līdztekus klimata pārmaiņām, pēc Geitsa domām, ļoti bīstams ir arī bioterorisms. Viņš konstatēja: ikviens, kas vēlēsies nodarīt kaitējumu, varēs radīt mākslīgu vīrusu. Tādā gadījumā risks būs daudz augstāks nekā no patogēna, kas veidojies dabiskā ceļā.

Ziņu lente
0