Politika

Opozīcija pirmoreiz apspēlēja koalīciju: Rīgā nebūs jāmaksā nodeva par tirdzniecību ielās

© Sputnik / Sergey MelkonovЗаснеженная веранда ресторана в Старой Риге
Заснеженная веранда ресторана в Старой Риге - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas dome apstiprinājusi opozīcijas ierosinājumu līdz gada beigām atcelt pašvaldības nodevu ielu tirgotājiem un restorānu terasēm; tiesa, pagaidām ārkārtējās situācijas noteikumi aizliedz āra tirdzniecību.

RĪGA, 19. februāris - Sputnik. 2021. gada laikā par tirdzniecību Rīgas ielās, kā arī par kafejnīcu terasēm nav jāmaksā pašvaldības nodeva. Šādu lēmumu pieņēmusi Rīgas dome pēc opozīcijas iniciatīvas, pastāstīja frakcijas "Saskaņa" priekšsēdētāja vietnieks Andris Morozovs Facebook.

"Es varu apsveikt Rīgas domes opozīciju, jo pirmais priekšlikums, kas ir izgājis koalīcijas pretspēku, un tika pat uzlabots, nekā to piedāvāja opozīcija.

Es domāju, ka tas būs ļoti liels atbalsts Rīgas uzņēmējiem, kas darbojas tirdzniecības un ēdināšanas sektora: tika pieņemts lēmums, ka šogad nebūs jāmaksā pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskajās vietās Rīgā," klāstīja Morozovs.

Sākotnēji opozīcija piedāvāja atcelt pašvaldības nodevu par āra tirdzniecības līdz oktobrim, bet rezultātā tika nolemts pagarināt šo ierosinājumu līdz 31. decembrim.

Jāatzīmē, ka pašlaik Latvijā ir aizliegta gan ielu tirdzniecība, gan klientu apkalpošanā restorānos, tostarp terasēs, tādu regulējumu, Ministru kabinets pamato ar epidemioloģiskās drošības apsvērumiem. Bet sākotnēji Rīgas domes vadība vēlējās atļaut kafejnīcām un restorāniem apkalpot klientus terasēs ziemas laikā.

Ziņu lente
0